Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 1. 9. 2023.

| Društvo

"Bazar zdravlja" u subotu u Svetosavskom parku

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
STETOSKOP lekari zdravstvo KOSTA
Besplatni pregledi od 9:30 do 13:30; Ilustracija; foto: A. Kostić

Lekari niškog Doma zdravlja u subotu, 2. septembra, od 9:30 do 13:30 u parku “Sveti Sava” besplatno će građanima meriti pritisak, šećer u krvi i davati savete u vezi ishrane i zdravlja na četvrtom ovogodišnjem “Bazaru zdravlja”.

Nišlije će moći da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta, a neke od analiza koje će lekari raditi su merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, određivanje procenta masne mase u organizmu, određivanje BMI. Građani će dobiti i stručne savete lekara vezane za zdravlje i zdrave stilove života uz edukativni materijal.

Osnovni cilj promocije zdravlja i zdravih stilova života je smanjenje broja novoobolelih i broja umrlih od hroničnih nezaraznih bolesti - navode iz Doma zdravlja.

Kako ističu, hronična nezarazna oboljenja gde spadaju bolesti srca i krvnih sudova, šećerna bolest, ali i maligne bolesti predstavljaju vodeća oboljenja u Srbiji, a njihovom nastanku i razvitku doprinose faktori rizika koji su, u najvećoj meri, vezani za neadekvatno zdravstveno ponašanje, kao i za nasleđe. Da bi se rizici smanjili ili eliminisali iz Doma zdravlja pozivaju građane da se preventivno pregledaju.

“Bazar zdravlja” Dom zdravlja organizuje u saradnji sa “Pokretom trećeg doba Niša” i Opštinom Medijana u okviru manifestacije “16. Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba - Niš 2023”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Debeli doktori

    20:27 // 1. 9. 2023.

    Nema meni sta oni da pricaju o zdravlju kada je vecina njih na stolu ima napolitanke i koka kolu. Debeli, zadrigli...zalosno

  • Smuk II

    12:33 // 1. 9. 2023.

    Pre nego lekari počnu da savetuju gradjane u vezi ishrane - prvo da ih pitaju da li uopšte i jedu !

    • slavko

      13:25 // 1. 9. 2023.

      Nema potrebe za savetima kad 2/3 naroda je na "zdravoj" hrani, bez mesa i mlecnih proizvoda,ponekad "zdrava" piletina sa antibioticima i sta bolje?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: