Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 18. 2. 2023.

| Društvo

Bazen i teniski tereni u Prokuplju prelaze u nadležnost koncesionara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
PROKUPLJE bazen u prokuplju foto lj.m.
Prokupački bazen prelazi u nadležnost koncesionara; foto: Lj.M.

Nakon Javnog komunalnog preduzeća Hammeum i Gradske apoteke i čije su nadležnosti i poslovi predati u nadležnost koncesionara, gradska vlast u Prokuplju je pokrenula i proces javno-privatnog partnerstva sa elemementima koncesije i za Gradski bazen i teniske terene koji se nalaze odmah pored bazena u Prokuplju.

Skupština Prokuplja na kojoj će ove tačke dnevnog reda naći pred odbornicima Grada zakazana je za ponedeljak 20. februara. bazen Prokupački bazen prošle godine nije radio; Foto: Lj. M.

Želimo da omogućimo građanima najbolje uslove, radi se o starom objektu za čije održavanje je potrebno dosta novca, koje grad ne može da finansira. Ukoliko odbornici usvoje odluku, pokušaćemo da nađemo partnera koji će svojim ulaganjem osposobiti bazen kako bi to ponovo bilo mesto okupljanja za sve pre svega mlade ljude tokom leta - kažu u Gradskoj upravi.

Nezvanično, procena je da bi za ulaganje u adaptaciju bazena i rad tokom leta bilo potrebno izdvojiti nekoliko desetina miliona dinara, a pominje se cifra i do 70 miliona.

Inače, bazen u Prokuplju je bio u nadležnosti Sportskog centra koja je ugašena početkom 2022. godine kada je bez posla ostalo 70-ak radnika, a bazen nakon više od 5 decenija kako je sagrađen, prošle godine nije ni otvaran.

Reakcije Prokupčana na odluku da se krene u koncesiju i izdavanje jedinog uređenog kupališta na teritoriji Prokuplja su oprečne, od onih koji smatraju da je to dobro za građane, do nezadovoljstva jer se gotovo svi poslovi i nekadašnja imovina građana izdaje privatniku.

Pitam se kako poslednjih nekoliko godina više ništa ne može da se finansira iz budžeta grada, sve što se tiče građana je za lokalnu vlast trošak. Bazen je simbol Prokuplja, otvarao se svake godine i nikada nije bilo većih problema, to je tokom leta mesto okupljanja za sve koji ne mogu sebi priuštiti more, a takvih je mnogo. Karta je unazad desetak godina bila simbolična od 100 dinara za odrasle do 50 za decu. Sada će privatnik to malo preurediti i naplaćivati tržišnu cenu i gledati da zaradi, što je i normalno ali nije normalno da baš sve rasprodamo - reaguju Prokupčani.

Poslednjih godinu i nešto više, gradska vlast u Prokuplju koncesiono je izdala Gradsku apoteku, deo poslova nekadašnjeg JKP Hammeuma, za sportsku halu je angažovano privatno obezbeđenje za šta se mesečno izdvaja nešto više od 1,2 miliona dinara mesečno, a još uvek se traži rešenje za odmaralište na Belom kamenu koje gašenjem Sportskog centra takođe ne radi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • siguran neglas

    23:04 // 19. 2. 2023.

    Hahahahahahah. Krenuli botovi, uzbuna

  • Sofija

    21:54 // 19. 2. 2023.

    Ako već grad nema dovoljno novca da uloži u rekonstrukciju bazena, onda je po mom mišljenju pametno dati nekome kako bi i mi konačno dobili moderniji bazen i kompletno uređen prostor oko bazena.

  • Konacno da se napravi akva park i prateci sadrzaj

    21:15 // 19. 2. 2023.

    Konacno da Prokuplje dobije uredjen bazen i lep akvapark.

    Svaka cast za predlog

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: