Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:17, 18. 2. 2012.

| Društvo

Beba iz "neobične priče" stigla kući

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
svrljig
Vatrogasac sa bebom i majkom

Neobičan splet okolnosti oko rođenja malog Lazara, iz svrljiškog sela Manojlica, nastavio se i njegovim dolaskom kući iz porodilišta. Ponovo bili angažovani spasioci.

Beba, čiji je otac učestvovao u spasavanju starice iz planinske kuće u selu Manojlica, rođena je iste večeri kada se i evakuisana baka konačno našla na sigurnom. Opština i Dom zdravlja ustupili su prevoz kako bi tek rođeni Lazar sa svojom majkom Draganom stigao kući iz niškog porodilišta.

Sneg koji je otežao Draganin odlazak na porođaj iz Manojlice do Niša i tokom otpusta iz porodilišta ponovo je počeo da pada. Vozilom hitne pomoći beba i roditelji krenuli su ka kući.

svrljig Beba Lazar sa roditeljima

Lazara i njegove roditelje u Svrljigu je dočekao predsednik opštine sa poklonima i pelenama, ali i sa vestima da je zbog novog snega put zavejan.

I, još jednom su angažovani svrljiški vatrogasci. Ovoga puta da bebu sa roditeljima bezbedno odvezu kući, do Manojlice, gde ih je čekao stariji sin, nedavno operisani Luka.

I Luku su, nedavno, usled zavejanih puteva, vatrogasci vodili na kontrolu lekaru nakon operacije i od tada su, kako kaže otac Oliver, oni "heroji njegove porodice".

- Kada su vozili Luku kroz onaj sneg ja sam im se divio. Hteo sam da im pomognem i u spasavanju baka Gordane iz planine iako mi je taj pokušaj delovao suludo u onom snegu preko glave. A, da ću dobiti sina iste večeri kada smo se onakvi mokri sa bakom spustili u selo nisam ni verovao, jer supruga tog jutra nije osećala ništa neobično - kaže Oliver držeći bebu u rukama dok ih vatrogasci voze ka Manojlici.

Porodica Ćirić, nakon sat vremena vožnje kroz zavejane puteve, konačno je bila na okupu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena Dikić

    22:31 // 18. 2. 2012.

    Bravo za Igora i bravo za predlog da mu se dodeli orden za hrabrost! Glasam za njega! Nadam se da će ovo pročitati predstavnici nadležnih Ministarstava i da će predlog biti usvojen.

  • Stefan

    12:29 // 18. 2. 2012.

    Ovom vatrogascu treba dodeliti orden za hrabrost! Svaka mu cast!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: