Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 5. 7. 2013.

| Društvo

Belopalanački “Votergejt”

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Goran Miljković, predsednik Opštine Bela Palanka
Goran Miljković, predsednik Opštine Bela Palanka

Opštinsko rukovodstvo Bele Palanke traži od istražnih organa da što pre identifikuju osobe koje su postavile prislušni uređaj u kabinet predsednika opštine i one koji su od odbornice DS pokušali da na ulici iznude ostavku.

Beloplanački “Votergejt” i pokušaj da se jedna odbornica u Beloj Palanci vladajuće Demokratske stranke na ulici verbalno prisili da potpiše ostavku su ozbiljne pretnje svima koji se bave politikom, ocenjuje Goran Miljković, predsednik ove opštine.

- Još sam zbunjen i ne mogu da verujem da se to desilo u mom kabinetu?! Prislušni uređaj smo našli slučajno. Postavlja se pitanje u kakvoj mi to državi živimo i da li smo sada sigurni i ja i moji bliski saradnici i ostali funkcioneri i naše porodice! U jednom malom mestu?! Šta li se dešava u većim gradovima?! - pita Miljković.

Oba slučaja prijavljena su policiji i javnom tužilaštvu. Miljković kaže da se, po izgledu uređaja i “po rečima pripadnika policije koji su bili na veštačenju, ne radi o uređaju koji koriste zvanični državni organi”.

Goran Miljković, predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković u studiju Južnih vestiKada je reč o pokušaju zastrašivanja odbornice Demokratske stranke kojoj i on pripada, Miljković tvrdi da je ona prepoznala jednog od trojice mladića kao “jednog dečka koji živi u Nišu, a inače je poreklom iz Bele Palanke”. Ali i dodaje da ni dva dana posle incidenta nema informacije od zvaničnih organa da su počionici identifikovani.

- Ja se nadam da će  počinioci uskoro biti otkriveni i privedeni pravdi. Ukoliko se sada tome ne stane na put, može doći do nekih mnogo težih slučajeva sa mnogo težim i nesagledivim posledicama - kaže Miljković.

Predsednik Opštine kaže da je o ovim incidentima obavestio i premijera i prvog potpredsednika Vlade.

Tvrdi da tenzije i pritisci “opozicionih stranaka u Beloj Palanci, najviše SPS-a “ na odbornike vladajuće koalicije traju godinu dana, od formiranja vlasti koju, uz 14 odbornika DS, čine još dva odbornika grupe građana i jedan Jedinstvene Srbije, a kojima su se kasnije “priključila još dva odbornika sa liste SPS.”

O političkoj zbilji u jednoj od najnerazvijenijih opština u Srbiji, ali i o tome kako preživljavaju žitelji sa prosečnom platom koja je među najnižima u zemlji i ima li nade da se nešto uskoro promeni, Goran Miljković govori u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dalibor iz Babusnice

    13:16 // 7. 7. 2013.

    Isto ovo se desava i u Babusnici,zastrasivanja,pretnje,ucene i gle cuda opet sve u reziji SPS-a...Za Jasminu iz Babusnice,nesto je pomesala predhodnih 20 godina u svim vlastima jedino je SPS bila...

  • Jasmina iz Babušnice

    09:49 // 5. 7. 2013.

    Potpuno je prirodno, da odgovorno društvo, pronadje razloge sopstvenog propadanja u prethodnih 20 godina. DS je bio barjaktar tih anomalija i to treba etiketirati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: