Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:19, 14. 12. 2018.

| Društvo

Belopalančani i Piroćanci dobijaju “jedan šalter” za rešavanje papirologije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Cilj ušteda i vremena i novca
Cilj ušteda i vremena i novca; foto: MGULS

Papirologiju za dečji dodatak i socijalnu pomoć, izvode iz matične knjige rođenih, venčanih, umrlih, uverenje o državljanstvu ili elektronske građevinske dozvole, građani Bele Palanke i Pirota od naredne godine moći će da se dobiju na jednom šalteru, pošto su ove opštine među 8 lokalnih samouprava u Srbiji u kojima će se testirati jedinstveni upravni centar.

Ideja je da se u tim jedinstvenim centrima građani mogu da završe sve poslove koje imaju sa upravom, čime će se uštedeti vreme i novac. Reč je o projektu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, vrednom 52 miliona dinara.

Ovakvi centri postoje u svim razvijenim zemljama, a namera Ministarstva je da se, nakon što se on testira u 8 izabranih opština, uvede kao model u celoj državi.

Predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković smatra da će na ovaj način uprava postati pravi servis građana koji će, kao i Opštinska uprava, ostvariti znatne uštede.

Sve podatke koji su neophodni građanima lokalni i republički organi razmenjivaće besplatno i građani se neće opterećivati popunjavanjem formulara i obrazaca za izdavanje dokumenata idući od šaltera do šaltera. – istakao je Miljković.

Ubrzaće se dobijanje svih podataka koje građani potražuju, a Miljković dodaje da će se ovim projekatom uštedeti i dosta vremena pa će, kako kaže, određene stvari umesto za 5 do 10 dana, moći da se završe za najviše 20 minuta.

Očekuje se da projekat zaživi u prva 3 meseca naredne godine, a osim Bele Palanke i Pirota, novac je odobren i lokalnim samoupravama Lazarevac, Kruševac, Sombor, Šabac, Žitište i Smederevska Palanka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan

    07:59 // 15. 12. 2018.

    Lepo je sto Pirot dobija opciju sve na jednom salteru. Medjutim u sinocnom obracanju presednika povodom formiranja kosovske vojske, presednik je ponudio Kosovu pola Vojvodine i Pirotski okrug. Gospodine presednice, Pirot nikada nije bio deo Kosova ali je bio jako dzgo deo Bugarske. Mnogi se pirocanci nostalgicno secaju toga vremena bez obzira da li idemo na 10 ili jedan salter. Razmislite o tome.

    • Стева Столар

      09:08 // 17. 12. 2018.

      Пирот никад није био део Бугарске. Читао си неку погрешну историју!

    • starac

      13:25 // 21. 12. 2018.

      Kazu stari ljudi,kude si je teklo,ce si tece paj.A morava ima jos jedno ime.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: