Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 24. 11. 2023.

| Društvo

Bend "T-Error" u "15 minuta": Počeli smo kao niška priča, 30 godina kasnije tako i završavamo

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti

Poznati niški hardkor bend T-Error u petak, 29. decembra od 20 sati, u klubu Istina Mašina u NIšu proslavlja 30 godina postojanja i rada, što će ujedno biti i njihov oproštajni nastup. O poslednjem koncertu i razlozima, ali i o karijeri i epohama u kojima su svirali govorio je u emisiji “15 minuta” Južnih vesti frontmen benda Milan Tasković. On je istakao da su počeli kao lokalni bend, da su bili “niška priča” i da će u tom stilu i završiti poglavlje “T-Error”.

Od osnivanja benda 1993. godine prepoznatljivi su po “žestokim” i energičnim nastupima, a kako je Tasković rekao bili su generacija koja je kroz sport i muziku pokušavala da “pobegne” iz realnosti i poteškoća koje su nosile devedesete godine u Srbiji. Trideset godina kasnije, objavili su kraj karijere.

Mi smo odlučili da koncert radimo besplatno i da ga poklonimo našim prijateljima i fanovima, jer je to naš poslednji, oproštajni koncert i da odemo u stilu. Mislili smo da prvo prodajemo karte i da ga posle uložimo u humanitarne svrhe, ali humanitarne kutije biće na ulazu. Skupljaćemo pomoć za jednu našu Nišlijku i ko koliko može da ubaci - rekao je Milan Tasković

Osvrnuo se i na njihov prvi nastup u nekadašnjem niškom klubu Underground i ulaznice koja je koštala nekoliko miliona tadašnjih dinara, ali i proslave 20. rođendana u klubu Pravnog fakulteta, za koji Tasković u emisiji kaže da se i dalje prepričava, a koji je pokazao da je njihov značaj i doprinos muzici i dalje veliki.

Koncepcija programa je mnogo drugačija nego kada smo slavili 20 godina benda. Goste iz Bugarske i Srbije koje smo tada imali bili su žanrovski isti bendovi. Sada smo se sveli samo na lokalnu podršku, namerno. Krenuli smo iz Niša, sa niškom pričom, završavamo u Nišu sa niškom pričom - rekao je Milan.

Kako je nastao bend i kako je bilo svirati u Nišu početkom 90-ih godina, kome su “ukrali” muzičare, kakvi su bendovi danas u odnosu na vreme kada su oni počinjali karijeru, ali i ko će sa T-Error-om svirati na oproštajnom koncertu saznaćete u emisiji “15 minuta” koja se nalazi iznad teksta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vanja

    11:42 // 25. 11. 2023.

    Momci, zaista nema potrebe da prekidate sa radom. Znam da ste na različitim stranama, ali možete se okupiti s vremena na vreme i otprašiti neku svirku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: