Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 20. 6. 2011.

| Društvo

Beograd pomaže Bojniku

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
bojnik, djilas i bebi klub

BOJNIK – Grad Beograd sufinansirao je dva projekta u opštini Bojnik, na jugu Srbije, ukupne vrednosti 2,9 miliona dinara.

Iz budžeta Beograda obezbeđena su sredstva za asfaltiranje kolovoza u Pustorečkoj ulici i saniranje krovne konstrukcija OŠ "Stojan Ljubić" u Kosančiću.

- Pomoć Beograda mnogo nam znači, jer je kolovoz u Pustorečkoj ulici bio u veoma lošem stanju, a tavanice u OŠ u Kosančiću ugrožavale su bezbednost učenika – ističe Nebojša Nenadović, predsednik opštine Bojnik.

- Grad Beograd je ponosan što može da izdvoji sredstava za najnerazvijene sredine u Republici – rekao je Dragan Đilas u razgovoru sa predsednikom opštine Nebojšom Nenadovićem prilikom nedavne posete Bojniku, ekstremno nerazvijenom kraju juga Srbije.

Za mlade mame i njihovu novorođenu decu u Bojniku iz budžeta Beograda nabavljeno je i podeljeni bebi paketi, a svaki je vredan od 12.000 do 15.000 dinara. Od početka godine, u opštini Bojnik rođeno je 44 dece i pored bebi paketića, dar Beograda, predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović uručio je i novčanu pomoć od pet hiljada dinara.

- Akciju ćemo nastaviti i u ostalim nerazvijenim sredinama širom Srbije tako da će u četrdesetak opština biti podeljeno oko 5.000 paketa – kaže Tatjana Pašić, pomoćnica gradonačelnika Beograda.

U vidu materijalne pomoći za rešavanje infrastrukturnih problema Beograd je lane siromašnim opštinama uplatio 53,6 miliona, a do kraja ove godine za 20 najnerazvijenih sredina u Republici planirana je pomoć od 55 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroljub Nikolić

    10:54 // 5. 7. 2011.

    Odlicno je to sto se neko seti i za nerazvijene opstine, samo treba razmisliti od cijih para to grad Beograd finansira ovo...
    Koliko procenata svih poreza, doprinosa i koje cega ode iz ovih opstina u Beograd, a kasnije nam oni vracaju na kasicicu...
    Sto je najgore, onaj novac koji su upravo iz takvih sredina i pokupili... Mislim da je ovo smesno...:@

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: