Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:03, 25. 4. 2019.

| Društvo

Besplatan parking i lekarska dežurstva za vreme praznika na jugu Srbije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
apoteka
Dežurstva za uskršnje i prvomajske praznike; foto: Lj. M.

Ove godine za uskršnje i prvomajske praznike neće se raditi od 26. do 29. aprila, a neradni su i 1. i 2. maj. Na jugu Srbije dežurne će biti apoteke i zdravstvene ustanove, primenjivaće se nedeljni red vožnje, parking se neće naplaćivati, a neće raditi ustanove kulture.

U vreme praznovanja u Nišu će se primenjivati nedeljni red vožnje, parking se neće naplaćivati, a neće raditi ni korisnički servis u Ulici mladih br. 24.

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika centralni objekat niškog Doma zdravlja primaće odrasle i decu od 7 do 20 sati. Dežuraće lekari i u Zdravstvenoj stanici “Čair” u istom terminu. Služba kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja na punktu u Rajićevoj ulici radiće od 7 do 14:30, a sestre će biti na terenu od 7 do 20 sati.

Stomatološka služba u Hitnoj pomoći neće prestajati sa radom, telefonski će građani moći da se posavetuju sa lekarima od 7 do 20 sati, a hitne laboratorijske analize od 7 do 14 sati.

Nijedan objekat Narodnog muzeja neće raditi na Veliki petak i Vaskrs, a neradan je i ponedeljak, 29. april. Vrata Muzeja za posetioce će biti otvorena u subotu, 27. aprila, a skraćeno će se raditi za 1. i 2. maj i to od 10 do 15 sati.

Što se apoteka tiče, neprestano će dežurati "Ćele Kula" u Nišu. U nedelju će ona biti jedina koja radi, a u ponedeljak će joj se pridružiti i apoteka "Čegar" u Nišu, "Doljevac" u Doljevcu i “Arnika u Aleksincu” koje će raditi od 8 do 15 sati. Isto radno vreme ove 4 apoteke imaće i u petak i subotu, s tim što će tada raditi i one u Svrljigu, Malošištu i Merošini.


U Vranju dežurni lekari

Rad u Zdravstvenom centru će za vreme praznika biti organizovan po sistemu dežurstva. Dom zdravlja če raditi u dve smene - od 7 do 19 sati.

Hitna pomoć i Služba za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja dežuraće 24 sata. Što se tiče rada apotekarske ustanove, dežuraće apoteka "Zdravlje 1“ na šetalištu u centru grada od 7:30 do 00:30.

Non-stop će raditi garaže u Ulici Kneza Miloša i Carinski terminal, koje će usluge naplaćivati uobičajeno, dok je parkiranje na obeleženim mestima u Vranju besplatno.


Besplatan parking u Leskovcu

Lekarske službe će tokom uskršnjih i prvomajskih praznika dežurati u Leskovcu, ali ne i ustanove kulture, pošte, Parking servis i Uslužni centar u Leskovcu.

Parking se neće naplaćivati u danima praznovanja, a dežurna će biti Glavna pošta u Leskovcu, koja će raditi u subotu od 7 do 15 sati.

Opšta bolnica radiće po ustaljenom režimu rada, osim specijalističkih službi koje se nalaze u prostorijama Doma zdravlja.

Leskovčani će na pregled moći da odu u zdravstvenu ambulantu 4 u Ulici Svetozara Markovića, gde će služba Opšte medicine dežurati od 7 do 20 sati. U istom periodu, pacijente će primati i Dečiji dispanzer. Služba kućnog lečenja u danima praznovanja, radiće od 7 do 19 sati.

Hitna pomoć i stomatološko odeljenje dežuraće tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulanta u Predejanu i Velikoj Grabovnici raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.


Praznična dežurstva i u Pirotu

Za vreme praznika služba Doma zdravlja za zaštitu odraslih u Pirotu radiće od 7 do 19 sati, kao i službe za zaštitu predškolske i školske dece. Hitna pomoć će dežurati celog dana, dok će stomatolozi raditi od 7 do 17 sati.

Apoteka "Karlo Skacel" u centru grada na Crvenom trgu dežuraće 24 sata tokom praznika, dok apoteka "Lipa" neće raditi 29. aprila i 1. maja. U ostalim prazničnim danima radiće od 7 do 15 sati.

Apoteka u Babušnici neće raditi 30. aprila i 1. maja, dok će ostalih dana raditi skraćeno, od 7 do 15 sati. Apoteka “Higija” u Dimitrovgradu radiće samo u petak od 7 do 15 i u subotu od 8 do 16 sati.

Pošte u Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu neće raditi tokom praznika, dok će Pošta u Ulici Srpskih vladara u Pirotu raditi samo 27. aprila. Ona na graničnom prelazu Gradina radiće 24 sata.

Tokom praznika parking će se naplaćivati samo u subotu 27. aprila i u utorak 30. aprila i to od 7 do 14 sati.


U Prokuplju dežurne zdravstvene i apotekarske ustanove

U prokupačkom Domu zdravlja za dane praznovanja - petak, subota i sreda, za sve građane kojima je lekarska pomoć neophodna dežuraće Medicina rada od 7 do 19, dok će Opšta praksa dežurati u nedelju, ponedeljak i četvrtak.

Služba pedijatrije dežuraće svakog dana od 7 do 19 sati, a iz Doma zdavlja podsećaju da Hitna služba sve vreme tokom praznika, ali i čitave godine radi uobičajno, 24 sata.

Što se tiče apoteka, dežurna će biti Gradska apoteka u centru Prokuplja i to od 7 do 21 sat, dok će apoteke u Blacu, Žitorađi i apoteka “Zdravlje” u Kuršumliji raditi od 8 do 15 sati.

Apoteka “Sveti Prokopije” u Sokićevom naselju u Prokuplju radiće 26. i 29. aprila od 7 do 20, za 1. maj će dežurati od 8 do 15, dok će 2. maja biti otvorena od 7 do 20 sati.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu prazničnog rasporeda, pa će dežurstva biti raspoređena u dve smene, od 7 do 14 i od 14 do 19 sati, dok će tokom noći biti organizovana pripravnost.

Pošta u Jug Bogdanovoj ulici u centru Prokuplja neće raditi za vreme praznika, osim u subotu kada će biti otvorena od 8 do 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Simo simic

    15:46 // 26. 4. 2019.

    I pauk ce raditi svih dana praznika zato drage nislije oprez

  • Status

    15:32 // 26. 4. 2019.

    Jel ce i vazduh da bude besplatan tih dana, o ljudi moji sta je bre vise sa Srbima ima li vas?...

  • Post

    10:57 // 26. 4. 2019.

    Da se snabdemo na vreme, pa na "post".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: