Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 31. 8. 2023.

| Društvo

Besplatan prevoz za sve đake u Nišu od 1. septembra

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Autobus, gradski prevoz, Niš
I srednjoškolci imaju pravo na besplatan prevoz; foto: JV / Ljubica Jocić

U Nišu će od 1. septembra, pored osnovaca, i srednjoškolci imati pravo na besplatan gradski prevoz. Učenici mogu da podnesu zahtev sa odgovarajućom dokumentacijom Direkciji za javni prevoz, nakon čega mogu da se voze besplatno do naredne školske godine.

Odlukom Gradskog veća pravo na besplatan prevoz imaće redovni učenici srednjih škola na teritoriji grada Niša, koji imaju do navršenih 19 godina. Iz Grada navode da finansijski dobro stoje pa su zato većnici doneli takvu odluku.

Gradsko veće Grada Niša odlučilo je da upravo zbog toga svi srednjoškolci sa prebivalištem u Nišu i oni iz susednih opština-gradova koji pohađaju nastavu u niškim srednjim školama imaju besplatan prevoz za sve tri zone na teritoriji grada kako bi školska deca i njihovi roditelji imali veći benefit umesto samo roditelja - kažu iz Grada.

Da bi dobili legitimacije, potrebno je da učenici podnesu zahtev Direkciji za javni prevoz, a od dokumentacije potrebna je potvrda o redovnom pohađanju srednje škole, za punoletne učenike kopija lične karte ili pasoša uz original na uvid, za maloletne - kopija lične karte ili pasoša ili zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige, uz original na uvid i odgovarajuća fotografija za legitimaciju.

Kao i do sada, osnovci imaju pravo na besplatnu vožnju i tokom ove školske godine i potrebno je da podnesu zahtev sa overenom potvrdom o pohađanju osnovne škole za školsku godinu, kopijom đačke knjižice uz original na uvid i fotografijom.

Legitimacije se izdaju za jednu školsku godinu što znači da važe i tokom letnjeg raspusta, odnosno od 1. septembra do 31. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Novica Andrić

    11:07 // 28. 10. 2023.

    A penzionerima koji jedva hodaju?

  • Mirjana Rakić

    12:17 // 3. 9. 2023.

    Zašto se pravi razlika medju djecom , zašto sva djeca do 19 godina koja žive na teritoriji Srbije nisu dobila pravo na besplatan prevoz bez obzira gdje žive.

  • Vuk

    18:25 // 2. 9. 2023.

    Ja odoh u direkciju sa svim potrebnim papirima kad ono mora da se doplati nešto zbog potrošnje materijala, a materijali su 10x10 papirić i pečat

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: