Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 18. 10. 2018.

| Društvo

Besplatan vrtić za decu iz pirotskih sela

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Besplatan vrtić za decu u pirotskim selima
Besplatan vrtić za decu u pirotskim selima; foto: PU "Čika Jova Zmaj"

Boravak dece u seoskim vrtićima na teritoriji Pirota ubuduće će biti besplatan, odlučili su odbornici lokalnog parlamenta u Pirotu. To je još jedna pogodnost za roditelje iz ruralnih sredina, kaže načelnik Odeljenja za vanprivredu u Skupštini grada Sava Kostić, a do sada su postojale 4 kategorije dece koje su takođe imala besplatan vrtić.

On dodaje da su do sada besplatan boravak imala deca sa smetnjama u razvoju, deca bez roditeljskog staranja, deca korisnika novčane socijalne pomići, a plaćanja su oslobođene i porodice sa 3 deteta.

Na osnovu izmene i dopune odluke omugućujemo svoj deci koja žive na selu i pohađaju neko od predškolskih odeljenja da imaju potpuno besplatan boravak. Jedini uslov je da dete ima prebivalište na selu i da boravi u predškolskoj ustanovi u seoskom naselju - kaže Kostić.

Ove godine u pirotske vrtiće je krenulo skoro 1.300 mališana, a Predškolska ustanova “Čika Jova Zmaj” raspolaže sa 6 objekata u Pirotu i 2 objekta u selima, dok još u 2 sela deca idu u vrtić u okviru zgrada škola.

Podsetimo, nakon rekonstrukcije najvećeg vrtića “Prvomajski cvet” koja je u toku, biće mesta za još 100 dece, a time će bi prema najavama trebalo da se ukinu i liste čekanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: