Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 20. 2. 2018.

| Društvo

Besplatne užine za decu sa smetnjama u razvoju

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
skola
Pozivaju sve ljude da se uključe i doniraju kako bi deca svakodnevno imala obezbeđen obrok, foto: B.A.

Više od 150 mališana koji svakodnevno dolaze u školu za osnovno i srednje obrazovanje “11. oktobar” u Leskovcu, uz pomoć donacije socijalnog preduzeća “Radanska ruža” u narednom periodu imaće besplatne užine.

Ovo preduzeće školi je doniralo 600 tegli slatke i slane zimnice, kao što su džemovi od različitog voća, ajvar, salate i sokovi, a prema rečima direktora škole Vladimira Aranđelovića, nada se da će ovakava akcija nadahnuti i druge ljude da se uključe i pomognu deci.

Ovo je odlična ideja koju je pokrenula "Radanska ruža" i mi se nadamo i pozivamo i druge proizvođače da se uključe u ovakva dešavanja kako bi deci svakog dana obezbedili besplatne užine - kaže Aranđelović.

Škola, koja inače ima prostor namenjen za kuhinju, kako kaže, rešava probleme prema prioritetu i za sada su, kaže, sređeni sanitarni čvorovi koji su nakon rekonstrukcije prilagođeni i deci sa invaliditetom, a da rade na tome i da problem sa radom kuhinje uskoro bude rešen.


Uskoro početak izgradnje dnevnog boravka

Izgradnja dnevnog boravka u ovoj školi dogovorena je još decembra 2016. godine, a uskoro bi, kako kažu, trebalo da krenu i prvi radovi.

Deca i omladinci u ovoj školi dolaze u dve smene, od 8 do 11 i od 13 do 18, što znači da roditelji moraju biti pripravni u toku celog dana, a izgradnja dnevnog boravka, priča Aranđelović, značila bi kako i deci, tako i roditeljima. igra Sa decom rade defektolozi koji ih kroz igru uče novim stvarima, foto: B.A.

Naša želja je da deca budu zbrinuta od 7 do 17 časova, kako bi roditelji bili rasterećeni, kako bi mogli da rade, a da pritom znaju da su im deca na sigurnom - objašnjava Aranđelović.

Vrednost ovog projekta je oko 40 miliona dinara, a uz to će, kako kažu, biti urađena i energetska sanacija škole, za šta će biti izdvojeno 7 miliona dinara.

Ovu školu pohađa 152 dece iz čitavog Jablaničkog okruga, a osim pripreme za predškolsko, program osnovnog i srednje obrazovanja, realizuje se i nastava za učenike koji su na bolničkom lečenju. Pored škole u Leskovcu, postoje i tri izdvojena odeljenja u Lebanu, Vlasotincu i Medveđi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: