Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:24, 16. 11. 2017.

| Društvo

Besplatni pregledi bez zakazivanja ponovo u Nišu i Prokuplju

Autor:V. Milić, Lj. MitrovićIzvor:Južne vesti
Inspekcija već stigla u Klinički centar
Pregledi besplatni i za one koji nemaju knjižicu; foto: arhiva JV

Pregled abdomena ultrazvukom i analizu rada štitne žlezbe, građani će moći da urade na niškom Kliničkom centru u nedelju 19. novembra od 8 do 16 sati, saopštili su iz ove ustanove. Istog dana u Domu zdravlja žene će moći da idu na mamografski pregled.

Pregledi su, dodaju iz uprave Kliničkog, besplatni i za građane koji nemaju zdravstvenu knjižicu.

U specijalističkim internističkim ambulantama Kliničkog centra, ovog meseca obavljaće se ultrazvučni pregledi abdomena uz konsultaciju za specijalistima gastroenterologije, kao i pregled namenjen određivanju nivoa hormona tiroidne (štitaste) žlezde, nakon čega će pacijenti moći da se posavetuju i sa specijalistima endokrinologije - saopštili su iz KC.

Oni koji budu pregledani, dodaju, dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju dok će oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biti upućeni na dalje preglede i lečenje.

Kako bi na vreme otkrile da li imaju promene na dojkama, i tako olakšale lečenje pa čak i produžile sebi život, žene mogu da odu na pregled aparatom za mamografiju, u niškom Domu zdravlja, takođe u nedelju.

Inače, ovo je treći put da se organizuju ovakvi pregledi na Kliničkom i Domu zdravlja u Nišu, a sa ovom praksom počela je i Vojna bolnica. Ovo je nastavak ranije najavljene akcije skrininga zdravlja građana.


Besplatni pregledi i u prokupačkoj bolnici

Građani prokupačke opštine će takođe u nedelju bez uputa i zakazivanja u Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić", moći da provere svoje zdravlje specijalističkim pregledom ultrazvuka abdomena.

Nadležni u ovoj ustanovi naglašavaju da su pregledi besplatni i da je ovo još jedna prilika u nizu da bez mnogo peripetija i dokumentacije provere svoje zdravstveno stanje.

Ovo je treća akcija besplatnih pregleda i do sada je izazvala veliko interesovanje. Kod slučajeva gde postoji eventualno oboljenje, ono može da se otkrije na vreme, što svakako popravlja samu prognozu, tok i vreme izlečenja – rekla je direktorka bolnice Snježana Arsić.

Ona podseća da se zbog velikog interesovanja ponovo organizuje ultrazvuk abdomena i naglašava da za ovakvu vrstu pregleda pacijent mora da bude pripremljen, odnosno ne treba da unosi hranu posle 18 časova prethodnog dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Овца за шишање

    08:45 // 16. 11. 2017.

    Знам једног који ошиша и помузе неколико стотина оваца дневно!

    • prof dr CVETKO prvi

      12:43 // 16. 11. 2017.

      @Овца за шишање : Slab si !
      Ja znam jednog koji samo šiša ovce ...po 5-6.000.000 na dan !

  • Predrag Kostic

    08:43 // 16. 11. 2017.

    Pa to treba non stop da ima . Lecenje mora biti dostupno svima. A da li ce platiti svoje osiguranje,trziste rada ili centar za socijalni rad. Svakom mora da se pruzi zdravstvena usluga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: