Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 21. 9. 2019.

| Društvo

Besplatni preventivni pregledi na jugu Srbije

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
zdravstvo
Nastavljaju se preventivni pregledi; foto: Flickr/Hamza Butt

Svi oni koji bi želeli da provere stanje očiju, srca ili abdomena, moći će to da učine i bez zdravstvene knjižice na besplatnim preventivnim pregledima u nedelju, 22. septembra u Nišu, Pirotu, Prokuplju, Leskovcu, Svrljigu i Vranju. Pregledi će se obavljati od 8 do 16 sati.

U Nišu će se ORL pregledi, kako kažu u Kliničkom centru, obavljati u specijalističkim ambulantama Klinike, koje se nalaze u nekadašnjoj zgradi hirurških klinika na 1. spratu.

Na istom spratu, biće organizovani i kardiološki pregledi, kao i određivanje nivoa šećera u krvi.

Osim ovih, dodaju, zainteresovani građani će u zgradi Centra za nuklearnu medicinu, moći da daju krv na analizu na tumor markere, a sve u zavisnosti od medicinskih indikacija i procene lekara. Istovremeno, u novoj zgradi Kliničkog centra Niš, u Centru za radiologiju (sprat ispod Urgentnog centra), biće organizovani i ultrazvučni pregledi abdomena.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje - navode u KC Niš.

Pritisak i EKG će pacijenti moći da provere i u niškom Domu zdravlja.


Očni i kardiološki pregledi i u Pirotu, Vranju i Svrljigu

Piroćanci, Vranjanci i Svrljižani će u istom periodu imati prilike da bez zdravstvenih knjižica odu na očni i kardiološki pregled.

Pregledi će se raditi u prostorijama Opšte bolnice Pirot i “Ambulante Pazar” Doma zdravlja. Radiće se EKG i merenje krvnog pritiska, nivo šećera u krvi, opšti tumor marker, ultrazvuk abdomena i ORL pregledi - navode u pirotskoj Bolnici.

U Vranju će pregledi biti obavljeni u gradskoj bolnici, dok će se pregledi u Svrljigu od 8 do 14 sati obavljati u holu kod glavnog ulaza Doma zdravlja.


Preventivni pregledi i u prokupačkoj i leskovačkoj bolnici

Merenje šećera u krvi, opšti tumor marker, merenje krvnog pritiska i EKG, ultrazvuk abdomena i ORL pregledi, samo su neki od preventivnih preventivnih pregleda koji će se ovog vikenda, u nedelju raditi u prokupačkoj bolnici "Aleksa Savić“.

Kako napominju nadležni u ovoj ustanovi, svi pregledi su besplatni, a mogu ih obaviti i građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu, kao ni uput izabranog lekara.

Važno je istaći da građani koji žele da urade ultrazvučni pregled abdomena ne smeju uzimati hranu posle 18 časova prethodnog dana. Očekujemo veliki odziv i apelujemo na sve da preventivno provere svoje zdravlje, kako bi se predupredile eventualne komplikacije – rečeno je u bolnici.

U to vreme će i Leskovčani u Gradskoj bolnici moći da provere svoje zdravlje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Овца за шишање

    22:10 // 21. 9. 2019.

    Јел' нација ЗДРАВИЈА после свих тих мас-популистичких прегледа? Не би се рекло, нарочито на МЕНТАЛНОМ плану.

  • Toni

    17:51 // 21. 9. 2019.

    Da li se ovi isti pregledi plaćaju pa su samo u Nedelju besplatni? Kada će biti sniženje od 50-70% al da traje nedelju dana? Oće li sve biti besplatno i na Crni Petak? Kolika je inače redovna cena ovih pregleda u KC Niš?

  • Mara

    13:41 // 21. 9. 2019.

    Bio je red nije odavno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: