Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 5. 4. 2019.

| Društvo

Besplatni preventivni pregledi na jugu na Svetski dan zdravlja

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
zdravstvo
Nastavljaju se preventivni pregledi; foto: Flickr/Hamza Butt

Građani sa ili bez zdravstvene knjižice moći će u nedelju, 7. aprila od 8 do 16 sati besplatno da urade preglede uha, grla i nosa, kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, da provere nivo šećera u krvi. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Prokuplju, Vranju, Lebanu i drugim gradovima na jugu.

Akciju besplatnih preventivnih pregleda organizuje Ministarstvo zdravlja na Svetski dan zdravlja.

U leskovačkoj Bolnici i domovima zdravlja u Leskovcu i Lebanu ORL pregledi će se raditi u specijalističkoj ambulanti u Domu zdravlja, EKG i merenje krvnog pritiska u internističkoj ambulanti Doma zdravlja, a merenje šećera u krvi u Službi laboratorije Opšte bolnice.

Na iste preglede moći će da odu i građani Lebana, u tamošnjem Domu zdravlja.

kc nis Provera sluha u skoro svim zdravstveni centrima na jugu; foto: KC NišPregledi su besplatni i nije potrebno prethodno zakazivanje termina.

Vranjanci će na besplatne preventivne preglede moći da odu u nedelju u Zdravstveni centar.

Svi pacijenti i oni bez knjižica moći će bez zakazivanja da obave besplatne ORL preglede, preglede EKG-a, krvnog pritiska kao i nivoa šećera u krvi - kažu u ovoj ustanovi.

Iz Zdravstvenog centra dodaju da će se pregledi obavljati u dve smene, od 8 do 12 sati i od 12 do 16 sati.

Besplatni ORL pregledi, EKG provera i merenje pritiska i nivoa šećera u krvi obavljaće se u nedelju i u domovima zdravlja u Bujanovcu, Surdulici i Vladiničinom Hanu.


Pregledi u KC Niš i Domu zdravlja

prokuplje Pregledi i u Domu zdravlja Prokuplje; foto: LJ. M.Besplatni zdravstveni pregledi, koji su deo akcije Ministarstva zdravlja, obavljaće se 7. aprila i u niškom Kliničkom centru i Domu zdravlja.

ORL pregledi biće organizovani u specijalističkim ambulantama ORL klinike koja se nalazi na 1. spratu rekonstruisane zgrade stare hirurgije, dok će se EKG pregledi, merenje pritiska i nivoa šećera u krvi obavljati u prostoru novog dela Centra za radiologiju u novoj zgradi KC Niš, na spratu -1, ispod Urgentnog centra.

U nedelju će u niškom Domu zdravlja od 8 do 16 sati građani moći da provere krvni pritisak i šećer u krvi u holu ove zdravstvene ustanove, a sluh će moći da provere u prostorijama Odeljenja otorinolaringologije koje se nalaze na 5. spratu Doma zdravlja.

Nakon obavljenih preventivnih pregleda svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje - kažu u niškom Domu zdravlja.

EKG preglede, proveru pritiska i šećera, u nedelju mogu besplatno da urade i građani u domovima zdravlja u Svrljigu, Doljevcu, Merošini, Blacu i Žitorađi.


Akcija i u Prokuplju, Pirotu i Vladičinom Hanu

Merenje krvnog pritiska i šećera u krvi i EKG pregled građani Prokuplja moći će da obave u nedelju 7. aprila u prostorijama Opšte medicine od 8 do 16 sati u Domu zdravlja.

Na ovaj način želimo da podsetimo građane na svoje zdravlje i da preventivno obave ovakvu vrstu pregleda. Mogu doći sve grupacije stanovništva, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne – rekla je portparol Doma zdravlja Violeta Mirković.

U Domu zdravlja dodaju da će pacijenti kojima se utvrdi potreba za određenom terapijom odmah biti zbrinuti od strane dežurnih lekara, ili dobiti savet i uput za dalje lečenje.

Na Svetski dan zdravlja besplatne preventivne preglede obavljaće i pirotska Opšta bolnica. U nedelju od 8 do 16 sati građani će biti u prilici da provere krvni pritisak, šećer u krvi, a radiće se i EKG pregledi i ORL pregledi.

Za ove preglede nije potrebno zakazivanje, kao ni zdravstvena knjižica.

Od 8 do 16 časova i u Domu zdravlja u Vladičinom Hanu obavljaće se preventivni pregledi - merenje nivoa šećera u krvi, pregled krvnog pritiska i pregleg EKG-a, u službi za zdravstenu zaštitu odraslih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana

    22:12 // 6. 4. 2019.

    A gde su ginekološki pregledi za žene,tumorski markeri...?

  • DobroJe

    17:36 // 5. 4. 2019.

    CarGo kult.

  • slavko

    17:05 // 5. 4. 2019.

    Ja i kuci mogu da proverim pritisak i secer u krvi,mogli bi neke ozbiljnije preglede da uvrstite u to "besplatno".

    • Posmatrac

      20:02 // 17. 4. 2019.

      Nemoj tako, Slavko. Mora deca iz medicinske skole i mladi lekari da se malo nauce necemu......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: