Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 2. 11. 2019.

| Društvo

Besplatni preventivni pregledi ponovo na jugu Srbije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
lekari
Nova akcija besplatnih preventivnih pregleda; Ilustracija; foto: JV/V. M. R.

Građani sa ili bez zdravstvene knjižice moći će u nedelju, 3. novembra od 8 do 16 sati besplatno da urade mamografski i neurološki pregled, ali i da provere vid, krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Nišu, Pirotu, Prokuplju, Leskovcu, Vranju i drugim gradovima na jugu.

Preventivni pregledi deo su akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja za koje nije potrebno prethodno zakazivanje.

Neurološki i oftamološki pregled Vranjanci će moći da urade na odeljenjima u Domu zdravlja, dok će se mamografski raditi u Opštoj bolnici.

Piroćanci će u ambulatni “Pazar” moći da provere nivo šećera u krvi, izmere pritisak i urade EKG, a isti pregledi radiće se i u Babušnici u Domu zdravlja “Dr Jovan Ristić”. Pregledi se ne zakazuju i mogu doći i građani bez zdravstvene knjižice.


Besplatni pregledi i u Prokuplju

Mernje krvnog pritiska, šećera u krvi i EKG, samo su neki od pregleda koji će se u nedelju, 3. novembra organizovati u prokupačkoj Bolnici i Domu zdravlja.

U Domu zdravlja pregledi će se raditi na Odeljenju opšte medicine, ali i u ambulantama u Gariću i selu Donja Trnava.

Osim što mogu proveriti svoje zdravlje, građani mogu čuti i koristan savet lekara o zdravom životu i zdravom načinu ishrane. Smatramo da su ovakve akcije dale rezultata i da se veliki broj građana odaziva preventivnim pregledima – kaže Violeta Mirković, portparolka Doma zdravlja.

Preventivni pregledi biće organizovani i u Opštoj bolnici “Dr Aleksa Savić“ i to u prostorijama Službe interne medicine, gde će se raditi neurološki i oftamloški pregledi, kao i merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa šećera u krvi.

U Bolnci ističu da za pregled nije potreban uput ni zdravstvena knjižica, a da se u slučaju potrebe može uraditi i terapijsko zbrinjavanje pacijenata.


U Jablaničkom okrugu i merenje pritiska i nivoa šećera u krvi

Svi Leskovčani, i oni bez zdravstvene knjižice, moći će da odu na preventivne preglede u specijalističkim ambulantama Doma zdravlja.

U domovima zdravlja u Bojniku, Lebanu, Medveđi i Vlasotincu građani će moći da provere pritisak, nivo šećera u krvi, ali i da urade EKG.

Ovi pregledi su besplatni i prethodno zakazivanje nije potrebno.


Pregledi u KC Niš i Domu zdravlja

Besplatni zdravstveni pregledi organizovaće se u nedelju, 3. novembra i u niškom Kliničkom centru i Domu zdravlja.

Merenje krvnog pritiska i nivou šećera u krvi radiće se u centralnom holu Doma zdravlja, EKG u prostorijama Centra za preventivne zdravstvene usluge, dok će se vid proveravati na Odeljnju oftamologije koje se nalazi na 5. spratu.

Akcija se organizuje u cilju ranog otkrivanja bolesti i bez zakazivanja. Preventivni pregledi namenjeni su svim građanima. Nakon pregleda građani će od lekara dobiti važne informacije o mogućnostima prevencije i rane dijagnostike bolesti - kažu u Domu zdravlja.

Nišlije će vid moći da provere i u specijalističkoj ambulanti Klinike za očne bolesti koja se nalazi u prizemlju nekadašnje zgrade hirurških klinika.

U istoj zgradi, ali na 1. spratu, obavljaće se neurološki pregledi, a tu će, kažu u Kliničkom, građani moći i da izmere pritisak i dobiju savete lekara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    12:05 // 2. 11. 2019.

    Neurološke na osnovu pritiska jao najgluplji besplatni pregledi do sad

    • Овца за шишање

      15:55 // 2. 11. 2019.

      Маро, шта кажу на тим прегледима, има ли шансе да овај народ оздрави, или све отишло у Пирот за малтер?

    • AbeJasam

      08:35 // 3. 11. 2019.

      Maro, znamo da si stručna i za najgluplje besplatne preglede, ali svi mi sad očekujemo da pozdraviš nekog. Nemoj da nas razočaraš

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: