Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 13. 8. 2021.

| Društvo

Bespovratna sredstva mladim porodicama za kupovinu kuća i u selima Pirota i Vladičinog Hana

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
kuca selo
Potpisana prva 14 trojna ugovora; foto: A. Kostić

Porodice koje su se prijavile na konkurs Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu napuštenih seoskih kuća sa okućnicama, a koje nisu vlasnici nijedne nekretnine, ključ od brava dobiće i u selima u Pirotu i Vladičinom Hanu, piše na sajtu Vlade. Potpisano je prvih 14 ugovora, a za krov nad glavom u selima je, kako navode, stigao ogroman broj prijava.

Krajem juna raspisan je konkurs za kupovinu kuća na selu, a mesec i po dana kasnije potpisani su i prvi ugovori sa 12 porodica i dvoje poljoprivrednika.

Porodice, njih 12 i dvoje poljoprivrednika koji su danas potpisali ugovore ,odseliće se u kuće koje se nalaze u selima Pirota, Nove Crnje, Bača, Bačke Palanke, Lučana, Vladičinog Hana, Kikinde, Pećinaca i Trstenika - piše na sajtu Vlade.

Da je stigao ogroman broj zahteva za ta sredstva naveo je ministar Milan Krkobabić i očekuje da će svih 500 miliona dinara, koliko je opredeljeno za taj projekat, potrošiti i pre roka - 1. novembra.

Dodao je da će porodicama koje se odluče da odu na selo pomoći i kroz podsticaje za obezbeđivanje sredstava za život.

Ti podsticajni programi će biti usmereni na razvoj zadrugarstva, etno-turizma i slično, a radiće se i na izgradnji puteva u tim područjima, uvođenju širokopojasnog interneta, kao neophodnim uslovima za život u 21. veku - objasnio je ministar.

Nakon konkursa čiji je cilj da mlade ljude podstaknu da žive na selu kažu da će početi sledeći program.

Inače, programom Ministarstva za brigu o selu predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    06:29 // 16. 8. 2021.

    Gde nadjoste ovu sliku pa da kod ljudi izazivate osecaj da je neko jadnik Ako je konkuriso za ddodelu sredstava. Ko je trazio sredstava on je i pronaso valjda normal u kucu Nike valjda lid da konkuriso za neku kao stop step vi prilozili sliku.

  • direktno iz Vojnegovac

    01:38 // 16. 8. 2021.

    pa gde ćemo migrante da smestimo ako kuće dajemo našima??

  • Čudesni dribling

    15:55 // 14. 8. 2021.

    Jel mladi Krkobaba kupio?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: