Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 18. 10. 2022.

"Bez konkretnog rešenja za energetsku krizu, EPS-u potrebni stručni ljudi"

Radijator sveća grejanje struja Nema brzog rešenja; Ilustracija; foto: A. K.

Za prevazilaženje energetske krize u svetu i kod nas potrebni su mladi i školovani ljudi, potreban nam je novi Nikola Tesla, a brzog rešenja nema, poruke su međunarodne naučne konferencije “Simterm.4e” koja je danas počela u Nišu. Akademik Milun Babić ističe da je vođenje EPS-a primer koji se ne sme ponoviti i da su neopohni stručni ljudi za izlazak iz krize.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Kantautor

    16:47 // 18. 10. 2022.

    Kako trebaju stručni ljudi? Pa imaju Bulata, Džunu i još desetinu izvrsnih, stručnih, obrazovanih kadrova koji se razumeju u visokonaponsku i niskonaponsku mrežu, a tu je i direktor za mreže Andrejević, samo im još Banđur nedostaje.

    • Jovan

      20:56 // 22. 10. 2022.

      Kantautor ti pobroja samo vrh ledenog brega, definitivno ima tamo još stručnijih diplomaca iz Mitrovice i ostalih kosovskih sela. EPS se mora........

  • Zoki

    20:41 // 18. 10. 2022.

    Kod nas u Matejevcu takoreći svaku nedelju nestaje struja,po desetinu minuta i više.Nikad nisu obavestili za prekide napajanja,tobož govore kako mnogo ulažu za energetsku mrežu i rekonstruišu.Oni misle da su dotakli plafon i neće da saradjuju sa naukom u oblasti energetike grdno se varaju.Izvori energije svuda su oko nas,treba ih samo naći i mogu da se koriste beskonačno.Monopolisti vole sve lako.

  • Filozof

    20:48 // 18. 10. 2022.

    ... Amerikanci otkrili vodu na Mesecu, Italijani otkrili tajnu Ibrahimivica kako uspeva da igra sa 40 godina, Francuzi otkrili da je Djokovic trenirao u Beogradu, Englezi otkrili koliko je njih preminulo od COVID-a koji su vakcinisani sa dve doze vakcine, Srbi otkrili kako se od blata pravi struja ...
    Pa neka posle neko kaze da Srbi nisu pobedili NATO ...

  • Srecko Saoic

    21:51 // 18. 10. 2022.

    Kako be to pa zar SNSovska sekta jos nije izbacila neko strucno lice iz svoje akademije
    Izgleda da samo izbacuje lopuze mafijase i zlikovce koje unazadjuju Srbiju

  • Ćumur tamo, ćumur 'vamo...

    08:03 // 19. 10. 2022.

    "Eps-u potrebni stručni ljudi." Da li je uslov za prijem u službu poznavanje rada na roštilju? Pečenje prasića na ražnju, roštilja, ribe na roštilju itd.?

    • Nišlijka

      12:30 // 19. 10. 2022.

      Verovatno je posedovanje diplome sa nekog od kosovskih segamega, nazovi univerziteta, uslov da se zaposli tj. ubaci u EDB. A svakako imaju udela i prasići i ribe i "orošavanje " u Vrnjačkoj banji, kad god im se ćefne, pošto ih sirotinja plaća da bi se bogatili i menjali kola češće nego veš i čarape.FUJ!!!

  • Svetomir Maksimović

    14:34 // 20. 10. 2022.

    Nije pitrebno prizivati Nikolu Teslu, potrebno je uključiti kadrove koji su zbog različite partijske pripadnosti uklonjeni da svojih radnih mesta.
    Kapaciteti postoje i u opremi i u ljudstvu. Dodajte tome disciplinu i nešto dodatnog finansiranja, biće dovoljno i uglja i električne energije. Mnogo je ovde raznih eksperata koji nemaju pojma o proizvodnom sektoru EPS

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: