Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 10. 8. 2015.

| Društvo

Bez "kvačice" na slovu sledi kazna za parking

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
registracija
Mora se ukucati "ć", a ne "c"; foto: JV

Vozači u Nišu čiji automobili imaju registraciju sa slovima š, č, ć, dž, ž odnedavno mogu biti kažnjeni ukoliko ne upišu slovo sa “kukicom” u SMS poruci kad plaćaju parking, a čak i kad to učine može doći do problema.

Kako objašnjava Nišlija Petar Todorović, on je nekoliko puta “opekao” i dobio kaznu za parking iako je SMS-om platio parking ukucavajući “uc” umesto “uč”, kako je godinama unazad činio.

Dobio sam poruku da sam kupio kartu za parkiranje, skinut mi je novac sa računa, a onda dobijam kaznu. Išao sam odmah u “Parking servis” i tada saznao da se više umesto “č” ne može pisati “c” - kaže Todorović.

Međutim, problem je nastao i kada je poslao SMS sa slovom koje ima “kvačicu”. Kažu, sada je sistem pogrešno “video” to slovo. sms Nekad i sa latinicom u SMS-u bude problema; foto: JV

Sad je njihov softver “č” video kao “c” i opet sam kažnjen. Na kraju su mi rekli da je nasigurnije da pišem ćirilicom. A zašto bih morao da imam ćiričnu tastaturu na telefonu? - pita se ovaj Nišlija.

On, kao i veliki broj vozača, nezadovoljni su što ih novim pravilima “Parking servis” nije obavestio.

Iz niškog “Parking servisa” napominju da od juna sistem za plaćanje SMS porukom ne priznaje registraciju koja upisana u poruci onako kakva zapravo jeste. Ističu da ovo nije prevelik zahtev i da za one koji nemaju tu mogućnost na telefonu postoji rešenje.

Iskreno, mislim da nema mnogo onih koji na mobilnom nemaju mogućnost da upišu srpska latinična slova. Imaju opciju za srpski jezik ili mogu da skinu neku aplikaciju. Onima koji nemaju srpsku latinicu, slali smo SMS sa njihovom registracijom sa slovima sa kvačicom i oni tu istu poruku posle mogu da koriste kad plaćaju parking - objašnjava Igor Vojinović iz “Parking servisa”.

Vojinović kaže da ima puno reklamacija, ali da se vozači “polako navikavaju i većina njih zna za novo pravilo”.

Na pitanje da li je ovo pravilo bilo neophodno, obzirom na veliki broj reklamacija, Vojinović kaže da je ranije postojao drugi problem veći od ovog.

Dešavala su se priklapanja. Mnogo puta se dešavalo da neko, recimo, pusti poruku sa registracijom koja ima slova “ck” za jedan sat parkiranja u crvenoj zoni, a onda neko sa ”čk” u registraciji pusti opet “ck” i skine mu se sa računa 150 dinara za drugi sat crvene zone - kaže Vojinović.

Napominje da se svima prihvataju reklamacije, a da vozači koji nisu iz Niša reklamaciju mogu poslati mejlom ili putem sajta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • maja laisic

    13:50 // 11. 8. 2015.

    vec smo prosli kroz to i sad je od izvrsitelja kazna 17000 umesto 6000 a to treba odplatiti

  • Mikica

    07:37 // 11. 8. 2015.

    Samo u Nišu DNEVNA karta za II zonu košta 370din. a DOPLATNA 990din. I mi hoćemo u evropu? Pre ćemo postati kalifat.

    • Bugarin

      09:06 // 12. 8. 2015.

      svuda u evropi sat vremea parkiranja košta 1.5 eura (180dinara) minimalno , samo u Niš za ceo dan 370, pa i kazna od 900 din kad sračunaš na kraju nije mnogo, beda smo, uz to se još i cigančimo i to nam mnogo - Bugari

  • pp

    02:09 // 11. 8. 2015.

    A ministar koji je prevazišao i Vuka i Ćirila i stvorio novu najgluplu azbuku, odmah je bio unapređen u predsednika Vlade. BudiBogsnama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: