Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 22. 2. 2020.

| Društvo

Bez liste čekanja u pirotskim vrtićima

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Bez liste čekanja u pirotskim vrtićima
Bez liste čekanja u pirotskim vrtićima; foto: Ministarstvo

Izgradnjom 4 nove radne sobe, adaptacijom hola, toaleta i terase, pirotski vrtić "Prvomajski cvet" moći će da primi još 120 mališana, a time će se ukinuti liste čekanja, rečeno je prilikom svečanog otvaranja ovog vrtića.

Otvaranju je prisustvovala ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, a kako je rečeno, rekonstrukcijom i opremanjem novih prostorija poboljšani su uslovi rada i povećan prostorni kapacitet za 400 metara kvadratnih.

Rekonstrukcijom ovog objekta oko 120 mališana biće dodatno primljeno u vrtić, što znači da više nećemo imati liste čekanja. U 2019. godini u Pirotu rođena je 431 beba, što je za 9 beba više u odnosu na 2018. godinu, tako da ovaj grad polako počinje da pravi trendove koji daju nadu u bolju demografsku budućnost - rekla je Đukić Dejanović.

Rekonstukcija vrtića koji je povećao kapacitete za još 4 grupe, finansirana je iz republičkog budžeta sa skoro 14 miliona dinara, dok je Grad Pirot iz svog budžeta donirao oko 5 miliona dinara.

Direktorka Predškolske ustanove ”Čika Jova Zmaj” Milka Colić zahvalila se ministarstvu i gradskim vlastima na uloženim sredstvima u rekonstrukciju vrtića.

Našu Predškolsku ustanovu pohađa 1.458 dece, dok ih je u vrtiću “Prvomajski cvet” 328. Rekonstrukcijom je omogućeno da budu formirane 4 nove grupe, tako da će ovaj objekat ubuduće moći da primi oko 500 mališana - rekla je Colićeva

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić koji je rekao da je ostalo je da se uredi fasada i dvorište i da je plan da se to uradi najkasnije do sledeće godine, takođe u saradnji sa Ministarstvom koje vodi Đukić Dejanović.

Podsetimo, obnova najvećeg pirotskog vrtića je počela sredinom jula 2018. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: