Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 22. 12. 2022.

| Društvo

Bez liste čekanja za hanske vrtiće, “Čarolija” dobila 40 mesta za najmlađe

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Vrtić "Čarolija" Vladičin Han
Vrtić "Čarolija" dobio 2 prostorije i 40 novih mališana; foto: Han Info

U Vladičinom Hanu trenutno nema dece koja čekaju na upis u vrtić, a na tome se radilo prethodnih 7 meseci, koliko su trajali radovi na dogradnji novih prostorija u vrtiću “Čarolija”, čime su kapaciteti prošireni za 40 novih mesta.

U okviru projekta “Inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja koji se realizuje uz podršku Svetske banke, u dogradnju i opremanje dve nove prostorije uloženo je oko 23 miliona dinara.

Danas je poseban dan, rešili smo se liste čekanja na upis u vrtić kao što smo i obećali. Dogradnjom objekta dečjeg vrtića “Čarolija” i puštanjem u rad još dve radne sobe stvorili smo uslove da svakom detetu vrtić postane dostupan i da svako dete dobije jednake uslove za predškolski razvoj - kaže predsednik Opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Prema rečima ministra Branka Ružića, koji je prisustvovao otvaranju vrtića, tokom prethodne godine svi vaspitači iz PU “Pčelica” u Vladičinom Hanu prošli su kroz mentorsku podršku i obuku u primeni novih osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Akcenat je stavljen na pružanju podrške porodicama iz osetljivih društvenih grupa.

Prethodne godine u vrtiću “Čarolija” opremljene su tri prostorije i za to je izdvojeno 3,5 miliona dinara, dok je kroz isti projekat opremljen i novoizgrađeni vrtić “Zvončica” i to je koštalo oko 2 miliona dinara.

Osim toga, kroz grant programe Projekta, radi se na inkluziji što većeg broja dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, pogotovo mališana iz socijalno osetljivih grupa, kao i angažovanje vaspitača za rad sa decom i njihovu edukaciju. Do sada je za realizaciju grant programa u Vladičionom Hanu uloženo oko 2,5 miliona dinara, a za njegov nastavank tokom 2023. godine izdvojeno je dodatnih 1,4 miliona - rekao je Ružić.

Inače, plan je da u okviru projekta “Inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja” bude obezbeđeno 11.000 novih mesta za smeštaj mališana u 35 lokalnih samouprava, od kojih 240 novih mesta u Prokuplju, Vladičinom Hanu i Pukovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lilu

    10:25 // 23. 12. 2022.

    Meni smeta što su svi sa obućom u dečijoj sobi.Sutra će na tom tepihu biti bebe i dečica.Da li mora sve da se radi zbog slikanja?Prijem nije mogao u holu ili ispred zgrade nego hajmo unutra da vam pokažem na šta smo potrošili pare,vidite tepih,gledajte igračke.
    Baš jadno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: