Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:51, 16. 3. 2020.

| Društvo

Bez novoobolelih od virusa korona u Nišu, jedan pacijent pušten na kućno lečenje

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
maska grip foto aleksandar kostić
Dvoje novoobolelih u Srbiji; foto: A.K.

Na niškoj Klinici za infektivne bolesti leči se petoro pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa korona. Jedan pacijent otpušten je i nalazi se u kućnoj izolaciji. Prema poslednjem izveštaju Ministarstva, u Srbiji je virus korona potvrđen kod još 2 ljudi, a ukupan broj obolelih je 57.

Na bolničkom lečenju u Nišu je jedan pacijent manje nego jutros, i on je u dobrom stanju pušten na kućno lečenje.

U toku današnjeg dana, zbog nepostojanja bilo kakvih simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom IZJZ i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenta, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO,pacijent koji je primljen juče, otušten je sa Klinike za infektivne bolesti KC Niš i smešten u kućnu izolaciju - saopštili su iz Kliničkog centra Niš.

Ostali pacijenti koji su na Infektivnoj klinici su stabilno i imaju umerene simptome bolesti.

Prema rečima epidemiologa Branislava Tiodorovića, u Nišu je od početka epidemije evidentirano 10 obolelih od virusa korona. Tako je sada njih 5 na Klinici, a ostalih 5 na kućnom lečenju.

Za sada imamo 10 pozitivnih, potvrđenih slučajeva. Danas smo uputili još 7 uzoraka na Torlak. Jedan manje je od danas na Infektivnoj klinici jer je njegovo stanje dobro, pa je mogao da se pošalje na kućno lečenje i to se strogo prati. Niš je interesantan po tome što smo prepoznali inicijalni slučaj. Pronašli smo sve kontakte, i od ovih 10, njih 7 su bili u kontaktu sa inicijalnom osobom - kaže Tiodorović.

Broj obolelih se u Srbiji povećao za 2, piše na sajtu Ministarstva zdravlja covid.19, a ukupno je 57 zaraženih.

Od poslednjeg izveštaja do 18 sati, 16. marta 2020. Godine testirani su uzorci 15 osova, od kojih su 2 pozitivna i 13 negativnih na novi korona virus - piše u izveštaju.

U Srbiji je uvedeno vanredno stanje, a lokalne samouprave donose mere za sprečavanje širenja virusa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ....

    17:39 // 18. 3. 2020.

    Naravno da nema novoobolelih kad ne zele da testiraju svakoga.

  • вода извот

    16:01 // 17. 3. 2020.

    Српска православна црква ћути. Уместо да се у свим Храмовима моли За спасење свог народа. Контролу кретања грађана који не би требало да се крећу треба ставити под контролу на нивоу месних заједница. Ово је као препорука за бољитак. Остало држава ради сходно могућностима. Морамо да помогнемо сви да ова невоља прође.

  • voda izvor

    15:53 // 17. 3. 2020.

    Спопала нас мука по ко зна који пут. Србија по ко зна који пут, слаба и скоро немоћна. Одолева ко вековима уназад. Богами одолева ће и у будућности!!!! Немогу а да не приметим нешто. Србија је коначно ушла у ЕУ бар по нечему. Буржоазија српска је као и свуда у свету испразнила радње,односно маркете . А у Србији постоји нажалост ,велики број људи који једва дан прегурају финансијски.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: