Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 13. 4. 2022.

| Društvo

Bez prekršaja zbog učešća na protestu, Apelacioni sud odbacio žalbe policije

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
protest
Odbijena žalba PU Niš; foto: Davorin Dinić

Da učesnica protesta Jelena Milošević iz SSP-a nije prekršila Zakon, presudu Prekršajnog potvrdio je i Prekršajni apelacioni sud u Nišu. Prijave su podnošene za kretanje na kolovozu tokom ekoloških protesta, a iz "Građanskih inicijativa" kažu da oslobađajuće presude stižu i iz drugih gradova i da su dokazi policije neupotrebljivi na sudu.

U decembru prošle godine su na adrese mnogih Nišlija stigli prekršajni nalozi jer su se tokom protesta kretali po kolovozu, a dobila ga je i Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde. sud Presuda Prekršajnog apelacionog suda; foto: J. M.

Nakon što je Prekršajni sud odbacio tu prijavu, policija je uložila žalbu, ali je Prekršajni apelacioni sud potvrdio prvostepenu presudu.

Ovaj sud je razmatrajući žalbu i spise predmeta utvrdio da je žalba neosnovana i bez uticaja na donošenje drugačije odluke jer je prvostepeni sud pravilno doneo rešenje o odbačaju zahteva za sudsko odlučivanje o izdatom prekršajnom nalogu - piše u odluci.

Miloševićeva smatra da policija treba da se bavi ozbiljnijim stvarima, a ne da ovaj slučaj ide sve do Prekršajnog apelacionog suda.

Meni je fascinantno na šta se troše resursi i novac svih građana, da se u ovakvoj situaciji, gde je jasno da je ovo politički obračun, ide do Apelacionog suda, da to radi Policijska uprava Niš, da se žali i da ide do Apelacionog - navodi Miloševićeva.

protest Oslobađajuće presude i u drugim gradovima; foto: Lj. F. Iz "Građanskih inicijativa" navode da su i građani u Prokuplju dobili oslobađajuće presude zbog istog slučaja.

Tri grada, tri sudije, isti osnov: snimci i fotografije koje je pravila policija nisu dovoljan dokaz da je bilo ko počinio prekršaj - navode iz te organizacije.

Podsetimo, učesnici skupa tražili su objašnjenje o tome kako je policija identifikovala građane na protestima u Nišu i da li je to činila nezakonito, pošto su prijave stizale i onima koji nisu legitimisani.

Nekadašnji poverenik Rodoljub Šabić istakao je da to asocira na zastrašivanje i da su iz MUP-a postupili protivzakonito, dok je ministar Vulin tvrdio da nisu.
Policajac koji je od novinarke Južnih vesti tražio da fotografiše njena lična dokumenta rekao je da on i kolege znaju da rade nezakonito.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    23:29 // 13. 4. 2022.

    Dakle postoje pravični i časni ljudi u sudovima... Bravo! Živela sloboda!

    • Naivčina

      17:36 // 14. 4. 2022.

      Koliko li je vas naivčina da poverujete u pravičnost suda? Ova odluka nema veze sa nezavisnim sudstvom, već je posledica trenutnog interesa sekte!

  • Naissus

    18:16 // 13. 4. 2022.

    Policija ostecenim gradjanima da isplati odstetu za narusavanje ugleda i casti

    • Svedok

      20:00 // 13. 4. 2022.

      ...i dnevnice za izgubljeno vreme, kod sudije!

  • Инквизитор

    17:10 // 13. 4. 2022.

    Па после нек неко каже како судство не ваља ! Можда најбољи део нашег друштвено-политичког система.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: