Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 21. 3. 2018.

| Društvo

Bez struje i po 10 sati zbog planiranih radova

Autor:Jelena Canić MIlanovićIzvor:Južne vesti
struja radovi
Radovi se, kažu u EPS-u, ne mogu nekad izdeliti na više dana; foto: A. K.

I dok se neke Nišlije žale što zbog planskih isključenja nemaju struju nekad i po 10 sati u toku dana, i to u periodu kada im je potrebna za grejanje, ali i rad, u Elektrodistribuciji objašnjavaju da nekada, kada je reč o složenim investicionim ili remontnim radovima, nije moguće da se oni podele na nekoliko dana.

Nišlijka koja živi u Ulici Kraljevića Marka negoduje jer prošle nedelje od 8 do 18 sati nije bilo struje u njenoj kući, kao i zbog toga što o tome nije bila obaveštena ranije.

Nije mi jasno kako u 21. veku nekome možete da isključite struju, i to planski, čak na 10 sati? Jasno mi je kad je neki kvar, nešto nepredviđeno, ali ovo je planirano. Zar nije moglo da se radi po 3 sata nekoliko dana? I zašto o tome nismo obavešteni? Gledala sam na sajtu Elektrodistribucije to jutro, nije bilo ničega. Tek su mi rekli kada sam dobila njihov korisnički centar telefonom - priča ova Nišlijka.

Napominje da je neodgovorno da se struja isključuje kada su još zimske temperature. struja Građani negoduju jer ne mogu da rade zbog planskih isključenja struje; foto: A. K.

Grejem se na struju, šta da radim kada je nemam 10 sati? Osim toga, radim od kuće posao preko interneta, tako da mi je i za rad potrebna struja. Zašto se baš u radno vreme obavljaju radovi na mreži?- pita se Nišlijka.

Iz Sektora za odnose s javnošću EPS Distribucije objašnjavaju da se trajanje planiranih radova određuje na osnovu pripremnih radova i detaljne analize.

Trajanje radova od 10 sati moguće je samo kod složenijih investicionih ili remontnih radova. U tim slučajevima nekada nije moguće podeliti radove na nekoliko dana, jer je zbog bezbednosti i stabilnosti snabdevanja kupaca neophodno da se radovi kompletno završe da bi se objekat ponovo priključio na mrežu - objašnjavaju iz EPS-a.

Kažu da se radovi na elektroenergetskoj mreži planiraju unapred i obuhvaćeni su Godišnjim planom poslovanja, koji odobrava Vlada Republike Srbije.

Radovi mogu da budu investicioni, kada se grade novi ili modernizuju postojeći elektroenergetski objekti, i planski radovi na održavanju. Dužinu trajanja radova na preventivnom održavanju određuju službe za održavanje, dok se kod investicionih i remontnih radova vreme određuje u zavisnosti od obima i složenosti svakog pojedinačnog posla u dogovoru između nadzornog organa i izvođača radova - objašnjavaju iz EPS Distribucije.

Na pitanje novinara zašto se praktično svakoga dana radi na mreži, te korisnici ostaju bez struje na nekoliko sati, iz EPS-a odgovaraju da su u potpusnosti posvećeni “omogućavanju stabilnog snabdevanja električnom energijom”, pa da zato njihove službe i ekipe “rade naporno i posvećeno i u veoma teškim vremenskim uslovima kako bi to omogućile”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Duvaniste

    12:10 // 22. 3. 2018.

    Kakva su to planska iskljucenja u Duvanistu kada se u letnjim mesecima vise puta iskljucuje struja 10-ak minuta i ugrozavaju elektrucni uredjaji?

  • Realan

    16:03 // 21. 3. 2018.

    Predlazem da pitate Andrejevica o cemu se radi. Covek je kao vrstan strucnjak pojacao EPS nedavno.

  • hess

    15:19 // 21. 3. 2018.

    I Jug Bogdanova tada nije imala struju celog dana. Naravno bez najave, divljacki, bez ikakvog plana. U normalnim zemljama ovakav slucaj na Sudu bude resen za jedan dan. Naravno, gradjani dobijaju nadoknadu. Kakve su ovo gluposti da je ovo planski i da Vlada i Grad znaju za ovakve slucajeve? Monopol uvek treba iskoreniti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: