Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:33, 16. 6. 2016.

Bez vađenja hrpe papira za dečji dodatak, pasoš, ličnu kartu...

salteri Kada dokument nije potreban za državnu ili lokalnu upravu, onda građani sami traže dokumentaciju; foto: JV

Nišlije još nisu upoznate sa tim da od pre nedelju dana ne moraju da državljanstvo, bračni status ili smrt člana porodice dokazuju stalnim vađenjem izvoda iz matičnih knjiga, jer su prema novom zakonu javne uprave dužne da takve podatke same pribavljaju i razmenjuju. 

 

 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • hm

    12:50 // 16. 6. 2016.

    Za JV: sto ne odoste do MUP-a da vidite da li to stvarno radi? Ovakvih tekstova sa uopstenim pricama o zakonu smo vec vidjali vise puta.

  • dz_abe

    13:16 // 16. 6. 2016.

    pre dva dana bio sam u drzavnoj instituciji i posto su mi trazili izvode i druge gluposti a na moju zalbu da je stupila nova uredba po kojoj su oni duzni da pribave sebi ove informacije i da sam cak potpisao dokument koji im to omogucava odgovor koji sam dobio je bio - ma to je samo propaganda - od toga nema nista
    toliko o novoj uredbi i startu primenjivanja iste
    treba pobeci odavde nazalost

  • Saska

    13:23 // 16. 6. 2016.

    Cudno

  • Antibot

    13:34 // 16. 6. 2016.

    Daj boze da ovo zazivi u Nisu, posto za LK i pasose i dalje traze izvod MK i uverenje o drzavljanstvu!!! Administracija ti je cudo nevidjeno!

    • shaft

      19:11 // 16. 6. 2016.

      Apsolutno!Poslednji dobijamo gradsku vlast ,poslednji dobijamo i primenu zakona!NISta!

  • nišlijka

    14:57 // 16. 6. 2016.

    Nažalost, ništa od ovog ne funkcioniše. Danas su mi majku vratili iz MUP-a, traže original Izvoda iz knjige rođenih sa PLAĆENOM TAKSOM za izdavanje lične karte, iako ima biometrijski pasoš i sve je ranije prilagala. Zamolila bih redakciju da se obrate nadležnim organima u MUP-u i od njih traže objašnjenje za ovakve postupke.

  • vlada

    16:51 // 16. 6. 2016.

    Moraju se uhodati....ovaj zakon ili postupak se duze vreme najavljuje...ako ne znaju da rade,ima ko zna!I kome da se zale i prijave gradjani nepravilnosti?Ako vec placamo ove nesposobne,daj da platimo i jednog sposobnog i nek bude tu na licu mesta,i nek deli kazne i otkaze.Nase sudstvo je jos gore....spor traje 3godina pobogu!

    • Vlastimir Vukic

      19:27 // 16. 6. 2016.

      Sve ispod deset godina u sudu , neračuna se da je trajalo sudjenje. ja progurah šestu u dva slučaja, dva slučaja pregurah preko četiri godine i dva slučaja pregurah preko dve godine, imama me i na Ustavnom i na Medjunarodnom po isteim pitanjima. teško država plača svoje dugove,

  • Niški

    18:24 // 16. 6. 2016.

    Sistem definitivno ne funkcioniše, treba treba da izvadim izvod iz MKU za preminulu baku, ali mi traze nenu krstenicu, njen vencani list i dedin izvod iz MKU. A pritom nista od toga ne mogu da izvadim u Nisu.

  • Aleksandar

    21:39 // 16. 6. 2016.

    U "malom socijalnom" sam trebao da izvadim neku potvrdu o starateljstvu... Naravno da su mi trazili sve papire. Izvod za dete, vencani list i ostalo... Toliko o tome...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: