Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 25. 1. 2017.

Bez vode više od mesec dana zbog duga koji se gomilao 6 godina

vodomer Vodomer izmerio potrošnju od pola miliona dinara; foto: A. K.

Iako dugovanja za vodu zastarevaju za godinu dana, Nenadu Ranđeloviću iz Niša je isključena voda u kući njegove majke, zbog duga koji je nastajao 6 godina. U Vodovodu kažu da Ranđelović može da plati dug veći od pola miliona dinara ili da pravdu traži na sudu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragan,Niš

    10:53 // 25. 1. 2017.

    Ništa nivo .Naovaj problem monopolističkog nasilja nad građanima sam ukaziva i ranije ali mi živimo u državi gde država primenjuje zakone samo kada su u korist drzavnih preduzeća i institucija.Mojoj komšiki su za nekinavodni dug iz 2004 skinuli i odneli vodomer.A onda je ona njih dobila na sudu. Par godina kasnije zbog tog istog duga ponovo su joj odneli vodomer i naterali je da sklopi ugovor .

  • Zoran Stankovic

    12:35 // 25. 1. 2017.

    Ako neko ne placa 6 godina racune treba mu trajno oduzeti prikljucak. I ja znam kako da ne platim racun, nista lakse, a da trosim kolko mi dusa hoce!

  • Ivan87

    13:47 // 25. 1. 2017.

    Kakvo je to preduzeće koje 6 godina ne reaguje adekvatno na potraživanja koja dostižu preko pola miliona (bilo nekim sporazumom, tužbom)? Na kraju su se setili da ljudima isključe vodu čime im silom oduzimaju elementarnu životnu potrebu. A ne smeju sada da podnesu tužbu jer verovatno gube spor. Ovo je klasičan primer nesposobnosti koji kulminira bahatošću i primenom sile jačega.

  • Jovan Vuletic

    10:15 // 2. 1. 2021.

    Ne razumem kako se donose Zakoni,gde jedan odobrava iskljucenje vode za neplatise,a drugi odredjuje zastarevanje racuna za vodu,koju jednostavno vodovod i sl. ne priznaju i traze celu isplatu duga.Toliko se muti u ovoj drzavi da nisu sigurni ni zakoni ni njihovo sprovodjenje,ali uvek na stetu gradjana.

  • Jovan Vuletic

    10:30 // 2. 1. 2021.

    Sličan slučaj. JKP Standardu ujutro javljam da je voda ispred ulaza.Dolaze i popravljaju koleno na glavnom vodovodu,ali ne betoniraju stosu razbili,nakon 3 god.dobijem prvu opomenu i tražim kalkulaciju duga jer se pozivam na zastarelost.I tako ne priznaju mi i traže celu sumu.Prodje 7 god.Do sada me ne tuže,neko iskljucuju 01.01.2021.vodu u vreme pandemije i zime. I izgleda cu platiti i ici na Sud

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: