Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 8. 3. 2021.

| Društvo

Bez završnih reči u suđenju za nesreću u Doljevcu - svedoci policajci se nisu pojavili, saslušan veštak

Autor:N. Mitić, J. AdamovićIzvor:Južne vesti
suđenje
Opet odložen glavni pretres; foto: N. M.

Ni na današnjem glavnom pretresu suđenja vozaču Zorana Babića za nesreću na naplatnoj rampi kod Doljevca nisu se čule završne reči, jer se policajci koji su svedoci nisu pojavili, pa je sve odloženo za 20. april. Saslušan je saobraćajni veštak koji je rekao da su ekspertizu radili na osnovu dostupnih materijala, odnosno bez 2 minuta snimka i tehničkog pregleda automobila u kojem je bio Babić. Sestra preminule Stanike Gligorijević ne odustaje od zahteva da se vide tih 2 minuta snimka sa naplatne rampe koja nedostaju.

Krajem decembra trebalo je da se čuju poslednja svedočenja i završne reči na suđenju Dejanu Stanojeviću, osumnjičenom da je pre više od dve godine autom u kome je bio i bivši direktor Koridora usmrtio 51-godišnju ženu.

Međutim, tada on nije bio u sudnici, pa je glavni pretres odložen za danas, ali se svedoci policajci Bratislav Mićić i Nikola Mitić nisu pojavili, pa su kažnjeni sa 50.000 dinara.

Na sledećem ročištu zakazanom za 20. april najavljena je završna reč ako se svedoci pojave - javlja novinar sa terena.

Sestra Stanike Gligorijević i dalje zahteva da porodica i javnost vide spornih 2 minuta snimka koji nedostaju. udes Posle više od 2 godine od nesreće suđenju bio mogao da dođe kraj; foto: A. K.

Tražim tih 2 minuta i želim ko bude osuđen da me doživotno izdržava. Ne može da se završi suđenje bez 2 minuta - navela je Mirjana Aleksić.

Tih 2 minuta sa nadzornih kamera, kako je naveo današnji svedok, falilo je i komisiji veštaka da bi analizirala dolazak auta u kojem je bio Babić na naplatnu rampu.

On je naveo i da nije mogao da se seti da li je tokom veštačenja uzet u obzir tehnički pregled “škode”, na šta je ukazao advokat Prelević i naglasio da je trebalo utvrditi da li je Babićev DNK bio na šoferšajbni.

Advokat porodice zahtevao je i da se na narednom ročištu opet pojave medicinski veštaci koji su pregledali Babića, kako bi se utvrdilo da li su povrede koje je on dobio mogle da nastanu na zadnjem ili vozačkom sedištu.

Nakon iskaza i ovog veštaka videli ste da jedan broj dokaza nije pribavljen savesno, pretpostavljam od strane policije. Svi dokazi koji ukazuju o eventualno drugom vozači nisu nikad izvedeni i vrlo temeljno su sakriveni. Ne znam ko je krio dokaze. Pored snimka fali i tehnički pregled. Svuda u Srbiji se radi i DNK trag da se vidi ko je vozio, pa se uradi ozbiljna analiza mehanizma nastajanja povreda kod Babića. Ovde je to urađeno kod okrivljenog. I ono što je veštak rekao da je utvrđeno, to u zapisniku stoji suspektno, a to znači da se sumnja na to. On je to preveo da je došlo do nekakvog preloma, jer je bilo nenormalno da okrivljeni pri ovakvim povredama nema nijednu povredu, pa su onda suspektno preveli u činjenicu, iako je to sumnja da je došlo do toga - rekao je Prelević.

Sudija je sve predloge odbio.

U saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi "Doljevac" teško je bio povređen i vozač “pasata” Stanoje Stanković, koji je, kako je njegov advokat obavestio sud, u međuvremenu preminuo. Zato je sudija naložio advokatu da pribavi punomoćje Stankovićeve porodice kako bi učestvovao u nastavku sudskog postupka.

Podsetimo, Babićevom vozaću Dejanu Stanojeviću se sudi zbog nesreće koja se desila 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi "Doljevac" u kojoj je stradala 51-godišnja žena. Na jednom od ročišta je delimično priznao krivicu, a kao okolnosti koje su dovele do udesa naveo vremenske uslove.

Pre i nakon početka procesa tema suđenja bio je snimak nesreće, kojeg nije bilo pred sudijom, ali jeste pred predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem, kako je sam govorio u javnosti.

Od početka suđenja porodica stradale žene i advokat Božo Prelević, koji ih zastupa, tvrdili su da Stanojević nije bio za volanom u trenutku nesreće, o čemu se svedočilo na jednom od ročišta, na kom se iskazi radnika naplatne rampe nisu poklapali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Komšijasapršljenovi

    11:54 // 9. 3. 2021.

    Molim da se sve državne tajne tako i tretiraju kao bronza , beli luk , dresovi na pruge itd...inače ste - Izdajnik drżave Srbije a kako drugačije.....

  • Jana

    20:36 // 8. 3. 2021.

    Zatvorite slučaj

  • Robin Hud

    19:14 // 8. 3. 2021.

    Da ima objektivnog sudjenja jos pre 5 g bi prvorodjeni trebalo da odgovara jer je rekao da zna ko je ubio pevacicu a jos uvek nijedan sudija ili islednik ga nije ispitao

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: