Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 13. 1. 2014.

| Društvo

"Bezobrazna" humanitarna pomoć

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Testenine-penis.jpg
Distribucijia humanitarne pomoći je 1999. godine bila stopirana (foto: Olivera Paunović)

Ponegde još ima manjih količina zaostale testenine koja je kao humanitarna pomoć 1999. godine stigla u Bujanovac, ali korisnicima nije podeljena zbog bojazni da bi njen neobičan izgled izazvao skandal. 

Testenina čiji oblik podseća na penis uglavnom je deljena samo među kolegama u Crvenom krstu, kako oni kažu, kao kuriozitet. Neki od njih je još čuvaju, pa su se fotografije ovih namirnica nedavno pojavile i na Fejsbuku. Testenina

Kako je objašnjeno Južnim vestima, ova pošiljka nije prošla kroz redovnu distributivnu mrežu Crvenog krsta Srbije, nego je poslata direktno u Crveni krst Bujanovac. Kada su paketi i kese otvoreni, odlučeno je da se ova pomoć ne deli dalje raseljenima sa Kosova i Metohije, kako je prvobitno bilo planirano.

Kako nezvanično saznajemo u niškom Crvenom krstu, reč je o samo desetak kilograma humanitarne pomoći i oni nemaju podatke o tome ko je u Bujanovac pre 15 godina poslao ovu neobičnu testeninu proizvedenu u Napulju.

Humanitarna pomoć je 2011. godine iznenadila i stanovnike Trgovišta kojima je posle katastrofalnih poplava bilo poslato hiljadu pari tanga gaćica i brus-haltera.

U Crvenom krstu kažu da u ovakvim situacijama ne treba tražiti zlu nameru:

- Često se kao humanitarna pomoć šalje nešto što je inače za bacanje, pa kad se prazne magacini, oni koji žele da budu humani i ne razmišljaju šta šalju.

Praksa je pokazala da se dešavaju i greške kada, na primer, u opštine sa pretežno muslimanskim stanovništvom ponekad stignu konzerve sa svinjetinom, posle čega se pomoć ponovo sortira i šalje u druga mesta. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kaldorei

    10:10 // 12. 2. 2014.

    trebalo je to preliti jajima i zapeći. ups...

  • S crvenom mašnicom

    00:24 // 14. 1. 2014.

    Ako je ostalo od ove robe, pošaljite naprednim radikalima, i to u paketu: 40 odsto od ovoga, a ostalo prazno. Može? Rok isporuke – dva meseca

  • Torrente

    23:24 // 13. 1. 2014.

    Ovo bi nekog nateralo da veruje u zaveru onih prikrivenih, što se prave da su strejt, a kriju da bi bili na visokim položajima. Sva sreća, pa kod nas u Nišu nema takvih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: