Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 23. 8. 2012.

| Društvo

Biblioteka ne radi 10 meseci

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
biblioteka-bora-stankovic-u-vranjskoj-banju.jpg

Stanovnici opštine Vranjska Banja, kao i brojni posetioci ovog turističkog mesta uskraćeni su za dobru knjigu već deset meseci.

Osim što u najmlađoj opštini na jugu Srbije ne postoji ni jedna knjižara, čak i biblioteka koja ima prilično bogat knjižni fond od čak 15.000 naslova ne radi već deset meseci.

Biblioteka u banji je istureno odeljenje vranjske biblioteke "Bora Stanković".

- Razlog zbog čega smo bili prinuđeni da stavimo katanac na biblioteku su neplaćeni računi za struju što je obaveza opštine. Sa druge strane dvoje zaposlenih svakodnevno putuje na posao za za Vranje iako je njihovo radno mesto u banji – objašnjava Suzana Popović Irić, direktorka biblioteke i dodaje da je ona već u par navrata ovaj problem iznosila pred nadležnima, ali rešenja nema.

Predsednik opštine Vranjska Banja Predrag Milenković negira da opština nije izmirivala svoja dugovanja, već tvrdi da su to zaostali dugovi Zemljoradničke zadruge "4. juli" od koje je opšina uzela u zakup lokal.

- Mi smo naše obaveze izmirivali, to je jedan kompleksan problem za koji nam je i gradonačelnik Vranja Zoran Antić ponudio pomoć, naime Zadruga duguje i Vranju pa pregovori idu u pravcu da se na ime tih dugovanja promeni vlasnička struktura - kaže Milenković, ali ne može sa sigurnošću da potvrdi kada će biblioteka početi sa radom.

Podsećanja radi, kao što su Južne vesti pisale ranije, u Vranjskoj Banji koja je najveće turističko mesto u Pčinjskom okrugu i dalje ne postoji ni jedan bankomat.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: