Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 2. 6. 2016.

| Društvo

Biciklistička staza započeta pre izbora, danas bez ijednog radnika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radovi-banja
Ostale samo table; foto: K. G.

U predizbornoj kampanji najavljeni su “kao pomoć razvoju Niške Banje”, međutim, samo mesec dana nakon toga, na potezu od Banje do skretanja za Gadžin Han, nikakvih radova nema, a u Direkciji za izgradnju kažu da je nastao problem u razgovorima sa izvođačem radova.

Kako je najavljeno tog 18. aprila u prisustvu gradonačelnika Niša Zorana Perišića, 6 dana pre izbora, plan je bio da se rekonstruiše deo Bulevara cara Konstantina u dužini od 1.320 metara.

Rečeno je da će se raditi kolovoz i trotoari, ali ono što je Nišlije najviše radovalo je završetak biciklističe staze koja bi onda išla većim delom ovog bulevara.

radovi-banja3 Od radnika ni traga ni glasa; foto: K. G.Međutim, radovi su stali ubrzo nakon izbora, a kako kažu stanovnici ovog dela Niša, tako je i danas.

Kako su izbori završeni, to je sve stalo i sada tamo nema ni lopate, a o radnicima i mašinama da ne govorim - kaže čitalac “Južnih vesti”.

U Direkciji za izgradnju Niša kažu da su radove zakočili razgovori “Puteva Srbije” koji delimično finansiraju rekonstrukciju i PZP Niš koji bi trebalo da odradi čitav posao.

Grad i “Putevi Srbije” to finansiraju sa po 15 miliona dinara. Što se Grada tiče, ta sredstva su odobrena i obezbeđena, ali je problem nastao u razgovorima sa PZP-om. I “Putevi Srbije” su odborili novac, ali oko realizacije je nastao problem - kažu u Direkciji.

radovi-banja2 Započeli i otišli; foto: K. G.Zašto se uopšte i počinjalo kada svi detalji izgradnje i rekonstrukcije nisu bili poznati i kada će radovi biti nastavljeni u Driekciji nisu rekli.

Izvesno je da će na tom potezu koji se proteže od kružnog toka u Banji, pa sve do skretanja za Gadžin Han, biti urađena i atmosferska kanalizacija pored več najavljene biciklističke staze.

Podsetimo, od velikih predizbornih obećanja problema ima i sa pijacom "Delijski vis"  koja, ispostavilo se, nije u potpunosti završena, kao i sa izgradnjom akva-parka gde je sve zaustavljeno, kako kažu, na nekoliko meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    15:51 // 3. 6. 2016.

    I posle Slobe, njegovi potomci se ponasaju isto, steta sto smo mi i dalje glupi!

  • antibot

    12:10 // 3. 6. 2016.

    Dok je ovaca bice i sisanja!!!

  • salex

    09:28 // 3. 6. 2016.

    Završite tu stazu da mogu letos u akva parka biciklom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: