Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 10. 6. 2020.

| Društvo

Bilo je sumnje, ali nema zaraženih koronom u niškim studentskim domovima

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Studentski dom hodnik
Na svakom spratu sredstva za dezinfekciju; foto: Studentski centar Niš

Veći deo studenata vratio se u niške domove, pa ih je trenutno 724, kaže direktor Studentskog centra Rade Rajković, a zaraženih koronom nema. Stroge mere primenjuju se kako u svim niškim domovima, tako i u menzama, priča Rajković, pa tako niko ne može da uđe bez dezinfekcije ruku i merenja temperature, maske i rukavice su obavezne, a UV lampom se u restoranima prečišćava vazduh.

Nakon što je ustanovljeno da je zaražena jedna studentkinja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koja nije smeštena u neki od domova, sumnjali su i za njenog kolegu. On je imao povišenu temperaturu, pa je uzorkovan i stavljen u karantin, kao i njegovi cimeri. Ipak, ispostavilo se da je test negativan, navodi Rajković, tako da zaraženih, ipak, nema.

Student DIF-a, vraćao se sa treninga i kada mu je vratima portir izmerio temperaturu bila je povišena. Odvezla ga je Hitna pomoć na testiranje, vraćen je u karantin, isto kao i njegovi cimeri - priča Rajković.

U Studentske domove u Beogradu je novi virus ušao, a da se isto ne bi dogodilo i u Nišu, priča Rajković, postoje brojna pravila. Svakome na ulazu portir meri temperaturu, dezinfikuje ruke i daje masku i rukavice, ukoliko ih nema. Studentski dom korona; foto: Studentski centar Nis Još stroža pravila u menzama; foto: Studentski centar Niš

Sredstva za dezinfekciju nalaze se na svakom spratu. Oni smešteni u dom kod Medicinskog fakulteta, koji je bio privremena kovid bolica, dobili su i novu posteljinu i ćebad.

Posebno su stroga pravila u menzama. Po jedan student sedi za stolom, navodi Rajković, a maske i rukavice se nose do trenutka kada počnu da jedu.

UV lampa steriliše vazduh, usisava se vazduh sa jedne strane, a izlazi potpuno sterilan, svi kuhinjski blokovi su tako opremljeni - priča Rajković.

Inače, niški studentski domovi su ispražnjeni tokom vanrednog stanja, delom zato što su sve aktivnosti na fakultetima bile obustavljene, a delom jer su bili kovid bolnice ili služili kao rezervna opcija. Ipak, sada se sve vraća u normalu, od 958 mesta tu je njih 724, a Rajković ocenjuje situaciju kao stabilnu i mirnu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    15:39 // 10. 6. 2020.

    strašno

  • Mara

    14:49 // 10. 6. 2020.

    Mora sda se vidi računa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: