Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:18, 29. 1. 2021.

Bira se novi rektor Univerziteta u Nišu

univerzitet Da li će rektor biti novo lice ili opet Antić? ; foto: V. Keser

Savet Univerziteta u Nišu raspisao je izbor za rektora ove visokoškolske institutucije, koji bi dužnost trebalo da preuzme 1. oktobra 2021. godine i tu funkciju obavlja naredne tri godine.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • laza

    09:47 // 29. 1. 2021.

    Naslov jeste tacan teorijski, ali u praksi stari rektor sve radi da izabere starog rektora. Budite sigurni da se on nece zaustaviti na 4 mandata, do tad ce se sigurno ponovo menjati Zakon o Univerzitetu. U stvari, sadasnji rektor bi najvise voleo da mu poklone Univerzitet.

    • Aleks

      11:33 // 29. 1. 2021.

      Pa nije mu da tatko prepisao!

    • qgo

      13:50 // 29. 1. 2021.

      VEc sam ovim povodom pisao komentar pre tri godine. On bi da bude dozivotni rektor i jos dva sata posle toga.

  • Mila

    09:55 // 29. 1. 2021.

    Ha, ha!
    Da preuzme dužnost!
    Dobar vic!

  • budala sa ekonomije

    10:34 // 29. 1. 2021.

    SUstina price je "jer su se prethodni mandati anulirali stupanjem na snagu novog Zakona." Nigde zakoni ne vaze retroaktivno sem u Srbiji. Uzgred, juce je dekan Ekonomskog naravno bez najave na dnevni red nastavno-naučnog veća ubacio predlaganje rektora. Onda je naravno dekan predlozio Antica i naravno dekan je predlozio i komisiju koja je brojla glasove. Ostali clanovi veca kao da ne postoje...

  • Penzioner

    14:37 // 29. 1. 2021.

    Resetovanje od nule posle promene bilo kog zakona za produzetak ostanka na bilo kojoj funkciji predstavlja uvredu za zdravi razum bilo kog slobodnomisleceg gradjanina
    Sustina dva mandata je da u tom vremenskom periodu uradis sta znas i mozes a onda dodje neko nov sa novim idejama. Uzgred sadasnji rektor ni u tri mandata nije zavrsio zgradu u Branka Krsmanovica sa stanovima za mlade naucnike.

    • Realno

      14:56 // 29. 1. 2021.

      A ti tzv mladi naučnici su njihovi rođaci koji rade zajedno sa njima jer baš oni da dobiju stanove oni koji već imaju po dva, tri stana i po nekoliko lokala u gradu!

  • Pera

    10:24 // 29. 1. 2021.

    Jel mogu da se kandiduju ovi doktori nauka sa kalemarskih večernjih fakulteta, koji su titulu stekli za godinu dana u kafunu?

    • Razbibriga

      23:35 // 1. 3. 2021.

      Pero, mnogo je to "studiranje" , godinu dana ! Za pet- sest, meseci platis i dobijes a u kafanu vodis, kad "diplomiras" ! Ides dalje, cekaju te razna direktorska mesta u gradskim preduzecima, pa ti se lova, vrlo brzo vrati!

  • fantom iz niške operete

    12:38 // 29. 1. 2021.

    Džoni, Džoni po četvrti put! Nema boljeg! Ne znam samo da li i kako će jednog dana moći sam da ustane iz rektorske fotelje ili će morati da ga iznesu zajedno s njom.

  • Аца Врање

    13:07 // 29. 1. 2021.

    Kakav rektor takav i Unvierzitet. Sta je uradio za svojh devet godina mandata?!!

  • vjuer

    13:24 // 29. 1. 2021.

    Od nule je svaki broj beskonačno puta veći. Šta god da se promeni biće mnogo bolje, ali najveća je verovatnoća da ostane nula.

  • Čudesni dribling

    10:25 // 29. 1. 2021.

    Ja bih ga ostavio i četvrti put, ma kakav zakon, Antić se "dobro" pokazao, AV i AB su prezadovoljni, naći će načina!

    • Smuk

      13:29 // 29. 1. 2021.

      @Čudesny ... : Haaaaa... i biće tako ,
      "samo" do penzije a posle će mu produžiti za još 2-3-4 . godine ! "Pevaće mu svi , umesto "Johny be good" - "Johny be best" !! I svi su zadovoljni ! Valjda ?

  • Bata Petrović, dipl.kokoškar

    12:46 // 29. 1. 2021.

    Jututunci " biraju" rektora, dakle biće IZBOR Juhahahahaha....
    Nesazreo narod, prezreo rektor ,koji put bre da vam opet bude isti, Ej, Jututunci niški pa imate li vi još nekog referentnog i spospbnog profesora??!
    Pa samo je AV jedan jedini, to majka više ne rađa sve ostalo ima zamenu .

  • Да ли би Универзитету било горе да таквог ректора нема?

    14:40 // 29. 1. 2021.

    Био сам на отварању и знам историју нишког Универзитета. Сада се питам: колико би било горе факултетима, студентима и науци без институције универзитета и ШТА ЋЕ БИТИ БОЉЕ ако овакав ректор опстане? Некадашњи дугогодишњи (Б.Ђ.) је као водећи СПС-овац "искрено" заплакао пред студентима јер "није знао" шта ради падајући Слоба М. И овај би тако, само да остане, уместо да докаже шта је унапредио!

  • Kompijuterče

    12:02 // 29. 1. 2021.

    Koji cirkus samo se biraju i probiraju NISU SE NI JEDNOG TRENUTKA ZAPITALI ŠTA ĆE VISOKOŠKOLCIMA KADA ZAVRŠE FAKULTET GDE ĆE DA RADE DA IMAJU PRIMANJA DA DOBIJU BAR DVA TRI STANA KAO ONI UNIVERZITETSKI GOSPODARI koji pored svojih mesta na fakultetima imaju porodične firme sve neki IT stručnjaci, ili vlasnici Škola za Strane jezike koji će obarati đake i dovoditi u svoju privatnu školu na spremanje

    • Ouzo

      17:36 // 29. 1. 2021.

      Le,le, sta nabaca sve, ko lopatom ! KompIjuter se pise, bez "i", o ostalom ne vredi pricati !Nepismenost ti ubija dobru ideju, za komentar !

  • SMS - nastavnik

    12:32 // 29. 1. 2021.

    Bolje bi bilo da svaki profesor može da se kandiduje za poziciju rektora i da SVI zaposleni, na svim fakultetima, mogu da glasaju-"biraju"-predlažu rektora. A, ne kao što je sada važeće da samo članovi Nastavno-naučnog veća "biraju"-predlažu. Rektor predstavlja ceo univerzitet i sve zaposlene u okviru univerziteta, a ne samo one koji su u prilici da ga "biraju"-predlažu.

  • Miloš Bošković

    12:55 // 29. 1. 2021.

    Gospodin Dragan DIKTATOR-VEČNI-REKTOR Antić

  • Dejan

    10:18 // 29. 1. 2021.

    Andiamo Johny

  • Mara

    10:26 // 29. 1. 2021.

    Jao kakva sramota.Kada koj bre kandidati?za šta? :)))))

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: