Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 18. 3. 2016.

| Društvo

Bivša direktorka bolnice povukla tužbu protiv novinarke RTS-a

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-Dragana-RTS.jpg
Novinarka RTS-a i urednica niškog dopisništva Dragana Sotirovski; foto: rts.rs

Nepunih godinu dana od početka suđenja, bivša direktorka Specijalne bolnice u Sokobanji Ljiljana Isaković povukla je tužbu protiv šefice niškog dopisništva RTS-a Dragane Sotirovski koja je završila na sudu jer je istraživala korupciju i nepotizam u ovoj ustanovi.

Kako prenosi RTS, Viši sud u Beogradu, pred kojim je i okončano ovo suđenje, nedavno je odbacio i tužbu sokobanjske bolnice protiv Sotirovski.

Inače, kako su ranije rekli u NUNS-u koji je novinarku zastupao u ovom procesu, Ljiljana Isaković je tužila Sotirovski zbog serije istraživačkih priloga u kojima je ukazivala na moguće neregularnosti u ovoj ustanovi, mobing, korupciju i nepotizam.


Novinarka trpela pritiske i pretnje 

490x370-490x370-ljiljana-isakovic Bivša direktorka Specijalne bolnice u Sokobanji Ljiljana Isaković; foto: rts.rsOd samog početka svog rada na ovom slučaju, Sotirovski je trpela pretnje i pritiske od Ljiljane Isaković i uprave same bolnice, koja je novinarku nazvala “personom non grata”, a direktorka joj je, kako tvrdi, rekla: “Zapamtićeš ti mene”.

Direktorka Isaković je u tom telefonskom razgovoru direktno pretila Dragani Sotirovski, zbog čega je novinarka podnela krivičnu prijavu, ali su Prvo osnovno, a zatim i Više tužilaštvo ocenili da pretnje nisu toliko ozbiljne da ugrožavaju bezbednost novinarke - navode u NUNS-u.

Pritisci na novinarku su se naročito intenzivirali nakon njenog priloga “Nepotizam u zdravstvu” u kome Sotirovski navodi da je Isakovićeva u ovoj ustanovi zaposlila sina i ćerku, što je utvrdila i Agencija za borbu protiv korupcije i preporučila njenu smenu. 

Maja prošle godine je ovu inicijativu prihvatilo Ministarstvo zdravlja i Isakovićevu razrešilo direktorske funkcije na kojoj je bila 12 godina, iako po Statutu ove bolnice direktor može na tom mestu biti najviše 8 godina.

Inače, tri mandata bivše direktorke ostala su obeležena brojnim nepravilnostima i kršenjem zakona na šta je upozoravalo dvadesetak uzbunjivača iz ove bolnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragodlav Pavlovjć

    20:01 // 19. 3. 2016.

    Čestitam g-đa Dragana. Neko treba da obelodani ponašanje onih koji su zaboravili hipokratovu zskletvu, a od kojih nam često zavisi život.

  • irena

    20:30 // 18. 3. 2016.

    Postovana g-djo Sotirovski, izrazavam odusevljenje, jer ste osoba koje Srbija zasluzuje.Zelim sve najbolje.Reci su suvisne,jer Vasa dela govore!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: