Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 3. 5. 2018.

| Društvo

Bivša radnica “Jure” koja se leči od raka dobila invalidsku penziju

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
violeta petrović
Srećna je jer će bar imati novac da plati račune; foto: JV/S. M.

Nišlijka Violeta Petrović je konačno dobila rešenje o penzionisanju, nakon što joj dva puta nije produžen ugovor u Juri dok je bila na bolovanju i lečila se od karcinoma dojke.

Petrovićeva je sredinom prošle godine potpisala ugovor sa poslodavcem iz Beograda, na 6 meseci koliko joj je falilo do invalidske penzije i sada je, kaže, zvanično penzionerka.

Divno se oseća, jer joj je, kako priča, pao veliki teret koji je imala, a koji je usledio nakon velike borbe sa bolešću i ugovorom u Juri, koji joj dva puta nije produžen dok je bila na bolovanju.

Tih 14.000 dinara, kolika je moja invalidska penzija, nije mnogo, ali je bar sigurno. Za račune i za najosnovnije za dete ima. Gospodin Dušan iz Beograda mi je pomogao, on me je prijavio kada sam drugi put dobila otkaz i neizmerno sam mu zahvalna, kao i svim dobrim ljudima koji su bili uz mene i davali mi podršku - priča Petrovićeva.

Iako joj penzija neće biti velika, a otac njenog deteta ne plaća alimentaciju, srećna je, jer će, kako kaže, bar imati neki siguran dinar.

Podsetimo, krajem 2016. godine, dok je bila na bolovanju, Violeti Petrović su iz uprave Jure telefonom javili da ugovor neće da joj produže, a iz Ministarstva rada su tvrdili da zakon u tom slučaju nije prekršen. Ubrzo su se iz kompanije "dogovorili" sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem da joj produže ugovor na još 6 meseci, a kada je i taj rok istekao ponovo su joj javili da neće biti produžen.

Direktor Jure je tvrdio da kompanija nije prekršila ni jedan srpski zakon, ali da Petrovićevu ne mogu da vrate na posao, jer ne može da radi.

Zbog ovog slučaja reagovao je narodni poslanik i niški lekar Dušan Milisavljević, koji je predložio da se izmeni Zakon o radu i da oni koji obole od malignog tumora ne mogu da ostanu bez posla dok su na lečenju i rehabilitaciji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Мире

    11:36 // 4. 5. 2018.

    Требало је да доспе на телевизију, па онда да се подигне целокупно јавно мњење и онда да добије пензију-цркавицу. ЛИЦЕМЕРИ

  • Marko Nikolic

    10:48 // 4. 5. 2018.

    Zeni je svaka pomoc dobro dosla i podrzavam to...Ne samo njoj vec i svakoj osobi koja je u ovakvoj situaciji treba da drzava pomogne...

    • Арчибалд Рајс

      20:05 // 5. 5. 2018.

      Јаој, што волим такве што не читају између редова као ти !
      Да знате да читате, све би било много боље.
      На жалост, држите већину !!!

  • Dax

    07:55 // 4. 5. 2018.

    Zadovoljna sa 14.000?!Pa to je Malo jace od 100 e....Na sta smo mi spali kad neko izjavi da je zadovoljan sa 100 e mesecno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: