Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 30. 1. 2022.

| Društvo

Bivši direktor SC “Čair” oslobođen svih optužbi za zloupotrebu položaja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sud
Apelacija potvrdila presudu Višeg suda; foto: JV

Nekadašnji direktor Sportskog centra “Čair” u Nišu Bratislav Ignjatović dobio je oslobađajuću presudu Apelacionog suda kojom se potvrđuje odluka sudije Višeg suda da nema dokaza da je kao direktor zloupotrebio položaj, za šta se teretio od hapšenja 2013. godine.

Ignjatović je uhapšen u julu 2013. godine, u danima i mesecima kada su brojni funkcioneri Demokratske stranke po Srbiji preživljavali sličnu sudbinu.

On je tada bio funkcioner DS-a u Nišu i direktor SC “Čair”, a uhapšen je pod sumnjom da je zloupotrebio službeni položaj tokom rekonstrukcije kuglane. 800x600-bane-ignjatovic.jpg Bratislav Ignjatović dočekao presudu nakon skoro 10 godina; arhivska fotografija

Uz njega, a u vezi sa ovim slučajem, privedena su još dva muškarca. Sudski proces trajao je skoro 10 godina, a kako je Ignjatović objavio na Fejsbuku, na Badnji dan 2022. godine dobio je i potvrdu oslobađajuće presude Apelacionog suda.

Odbija se kao neosnovana žalba Višeg tužioca u Nišu i potvrđuje presuda Višeg suda u Nišu - piše u odluci apelacije.

Presudom Višeg suda su Ignjatović i ostali osloboženi optužbe za zloupotrebu položaja jer, kako piše, u postupku nije dokazano da su i učinili krivično delo koje im se stavlja na teret.

Ignjatović je na Fejsbuku napisao da je u pritvoru proveo čak 17 dana.

Na badnje jutro 6. 1.2022.godine, posle devet godina maltretiranja, laži i gadosti kojima sam bio izložen ja i moja porodica, zahvaljujući bagri (čast izuzecima), dobio sam konačno i pravosnažno OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU. Uhapšen sam 23.7.2013. godine i držali su me u pritvoru 17 dana kao deo političke kampanje za dolazak na vlast - napisao je Ignjatović.


Serija funkcionerskih hapšenja

Ignjatović nije bio jedini koji je pre 9 godina hapšen pod sumnjom da je zloupotrebio položaj. Tokom 2013. i 2014. godine u Nišu su naslovne strane novina punile vesti o hapšenjima brojnih javnih funkcionera, uglavnom iz dotada vladajuće Demokratske stranke, ali i iz URS, koji je bio deo tada vladajuće koalicije okupljene oko SNS.

2013.

- 25. juna - uhapšeni direktor Instituta "Radon" i nekoliko njegovih saradnika
- 24. jula - uhapšeni bivša predsednica Opštine Crveni Krst Lelica Kostić i potpredsednik SNS u Nišu Miloš Milovančević
- 31. jula - uhapšen dekan Medicinskog fakulteta Milan Višnjić

2014.

- 4. jun - uhapšeni aktuelni i doskorašnji direktori Toplane, Slobodan Maksimovića i Milutin Ilić
- 29. maj - uhapšen donedavni gradonačelnik Miloš Simonović
- 15. maj - uhapšen načelnik gradske Uprave za imovinu Ljubiša Janić
- 26. mart - hapšenje prethodne garniture menadžmenta Toplane i Direkcije za izgradnju grada, među kojima su bili načelnik gradske Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković i lider URS u Nišu Branislav Jovanović.
- 9. april - uhapšeno 17 osoba u Doljevcu, među kojima su bili i direktori javnih preduzeća i poreski inspektori, dok je policija više od 2 nedelje tragala za predsednikom Opštine Goranom Ljubićem Međarcem.

Većina ovih slučajeva završila se oslobađajućim presudama, a neki nisu ni dočekali okončanje postupaka koji su vođeni protiv njih. Među uhapšenima, kao što se vidi, ima članova i funkcionera SNS, a jedan od njih Slobodan Maksimović je i osuđen na kaznu zatvora.

Među onima koji su oslobođeni ima i onih koji su rešili da se nakon izlaska iz pritvora priklone SNS-u. Jedan od njih je Ljubiša Janić koji je bio kadar URS, a nakon oslobađajuće presude postao je načelnk Gardske uprave Niša, kasnije pomoćnik gradonaečlnice. Goran Ljubić Međarac je istu stranku zamenio SNS-om i danas je predsednik Opštine Doljevac.

Nekada njihov stranački lider u URS-u Branislav Jovanović je od početka tvrdio da je reč o političkim hapšenjima, a to je i sam potvrdio oslobađajućom presudom u postupku koji je vođen protiv njega.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ANTA gost kafane Galija

    23:04 // 30. 1. 2022.

    Krajnje vreme da Bojzi postane direktor i ima odgovornost.Dosta hoda po gradu u radno vreme i glumi TITA.
    g.Guska i on tihi savetnici gradonačelnice za SVE I SVAŠTA.
    aj zdravo

    • Panta gost Stare Srbije

      21:23 // 31. 1. 2022.

      Mi pevamo pesme o Titu. Recimo, " Mi zanjemo zito,zito, ziveo nam Marsal Tito", i ne pijemo domace brlje .

  • David Štrbac

    17:48 // 30. 1. 2022.

    Svi članovi SNS a su oslobođeni. Plaćen avans 100%, delovi od kuglanje stariji od direktora a odgovornosti jok. NAPREDNO.

    • Borovi i jele

      10:26 // 31. 1. 2022.

      Doti;ni drug u vreme kada je hapšen bio je žutajac, a na tu fnkciju je došao bez dana radnog staža. Do danas se sigurno prešaltovao u sns pa otuda i tvoja konstatacija ima smisla.

  • sima srbija

    15:26 // 30. 1. 2022.

    Dve milijarde je potrosio Vucic samo za kupovinu glasova. Mimo Zakona o budzetu, mimo ustavnih ovlascenja. Kad se njemu bude sudilo, sudice mu njegove sudije, imenovane pokradenim referendumom, tu skoro.
    Imam prijatelja koji je takodje dobio oslobadjajucu presudu posle pet godina. Znate li kroz sta je prosla njegova porodica.

    • B.Petrović, scener za politikante

      08:44 // 31. 1. 2022.

      NIKADA se Vučiću neće budelo sudilo.
      Srbi su to .
      NAROD krepa, svaka vlast bezdušno otima i pljacka.
      Tako, od 1890. do malo pre.
      UVEK, se novi ljudi na vlasti dogovore sa starom.
      Srbi su to.UVEK stara vlast ima u rezervi džakove narodnih para, I uvek se dogovore.Tako unazad 130 godina.I u Pašičevo vreme bulumenta oko njega se obogatila "tačkicama".Miroslav Kostič, Milan Beko, Mišković, istooo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: