Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 19. 7. 2023.

| Društvo

Bivši energetski menadžer Niša nakon smene dobio i otkaz u Upravi

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Bojan Gajić
Gajić "sklonjen" i iz Uprave, prelazi u privatni sektor; ilustracija; foto: Grad Niš

Nakon smene sa mesta energetskog menadžera Niša, Bojan Gajić je vraćen na staro radno mesto, ali u niže zvanje u Upravi za komunalne delatnosti, gde je posle skoro 8 meseci dobio otkaz. Gajić za Južne vesti kaže da nije iznenađen, jer je nakon smene trpeo mobing na poslu, pa je podneo i tužbu za zlostavljanje na radu, a ističe da nije usamljen slučaj i da mu je žao kolega koje su ostale u Upravi i kojima se dešavaju slične stvari.

Bojan Gajić je krajem juna dobio otkaz u Gradskoj upravi za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove u Nišu, gde je radio i pre nego što je postao energetski menadžer. To je potvrdio novinarki Južnih vesti, ali je nakon konsultacija sa advokatom rekao da o razlozima ne može da govori.

Vršilac dužnosti načelnika ove Uprave Miljan Anđelković je na pitanja novinara odgovorio da je Gajić dobio otkaz, jer nije dolazio na posao.

Po sili zakona, jel se nije pojavio više od 3 dana na poslu iako je uredno pozvan da opravda svoje odsustvo - kratko je napisao Anđelković.

Iako bi imao šta da kaže na ovakve tvrdnje svog nekadašnjeg nadređenog, kako je Gajić rekao, ostaće suzdržan, ali je istakao da će se na odluku o otkazu žaliti.

Mogu da potvrdim da je pre toga bilo prisutno dugo i kontinuirano zlostavljanje na radu, zbog čega sam ja podneo i tužbu za zlostavljanje na radu prema sadašnjem v. d. načelnika Miljanu Anđelkoviću i po mojim saznanjima nisam usamljen slučaj, ali nisam siguran da li će se i drugi zaposleni opredeliti da pokreću svoje postupke - svedoči Gajić.

Nekada je ovog stručnjaka iz oblasti energetike u Nišu hvalila i gradska vlast i opozicija, a sada je u privatnom sektoru. Nije iznenađen što je nakon smene dobio i otkaz u Upravi gde je radio pre postavljanja na funkciju energetskog menadžera, jer je novembra tamo prebačen u niže zvanje.

Bavio sam se poslovima unapređenja energetske efikasnosti, to je odsek iz koga sam i inače potekao i odatle sam i postavljen, sa mesta šefa tog odseka za energetskog menadžera. Posle smene sam vraćen na mesto savetnika, ranije sam bio samostalni savetnik i to je bila i neka prva naznaka praktično da postoji nešto, jer su me vratili na na niže zvanje, što je najmanje značajno u nizu drugih situacija koje su se dešavale u međuvremenu - ističe Gajić.

Detalje mobinga na poslu koje je trpeo, kaže, od kad se vratio u Upravu, takođe ne iznosi zbog sudskog postupka. Otkaz mu nije najavljen, ali ga nije ni iznenadio.

Pa ja sam to očekivao, na osnovu svega što se dešavalo. Prenosili su mi da Miljan ima nalog da se ponaša tako prema meni i da ima nalog da ja dobijem otkaz. Ja sam podneo tužbu zbog zlostavljanja na radu, uskoro ću i žalba na to rešenje o prestanku radnog odnosa. Procenio sam da ima osnova za tu tužbu i očekujem da uskoro počne ceo proces. Žao mi je što se ovakve stvari dešavaju i mojim dragim kolegama koje su i dalje tamo - zaključuje Gajić.

Gajić je inače viđen na protestima "Srbija protiv nasilja" u Nišu, kaže da je išao i pre i posle otkaza, ali smatra da to nema veze sa tim što je otpušten.

Podsetimo, Gajić je u Nišu od 2019. do skoro kraja 2022. godine bio energetski menadžer, a tim poslom se bavio ranije i u Knjaževcu, odakle je potom prešao da bude šef odseka za komunale poslove i energetiku u nekadašnjem Sekretarijatu za komunale delatnosti, energetiku i saobraćaj. Smenjen je bez jasnog obrazloženja, a jedan od odbornika opozicije je rekao da je pravi razlog bio to što nije "politički podoban".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kada MOBER postane MOBINGOVAN

    18:59 // 21. 7. 2023.

    Teško je kada onaj koji MOBINGUJE postane MOBINGOVAN . I to mobingovan jer više nema bonitete koje je stekao za vreme DS a takvih je u Gradskoj upravi puno.
    Kada sklizne fotelja e odma se hvataju za mobing a do tada dobra je ova vlast sve je dobro a kada nema fotelje mobing.

  • deki

    23:25 // 20. 7. 2023.

    Verovatno razmišlja svojom glavom ili se ne uklapa u poltronsko okruženje.

  • Auttrikter

    21:18 // 20. 7. 2023.

    Gajicu, mnogo se sekiras za kolege i postujes ih, ali uzvratnog postovanja, ni od korova ! Ako si siguran, da su i oni maltretirani, zasto se ne dignu ili ti daju podrsku? Zato, sto ste svi preletaci, jer se oni boje za svoje fotelje a ti si primer,kako ce proci onaj, ko se suprotstavi ! Drugo, za vreme radnog vremena, tvoje kolege su po Forumu, kazandzijskom...nikog od struke nema u zgradi !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: