Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 27. 6. 2022.

| Politika

Bivši narodni poslanici novi leskovački većnici

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Skupština Leskovac
Žarko Bogatinović i Olivera Pešić republičku Skupštinu zamenili Gradskom većem; foto: M. M.

Nakon ostavke tri člana Gradskog veća gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović predložio je na sednici Skupštine Grada da njihove mesto zauzmu bivši narodni poslanici Žarko Bogatinović i Olivera Pešić, dok će se na javnoj funkciji po prvi put naći i defektolog Sanja Milošević. Iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” izneli su niz kritika na predloge, pogotovo na račun bivših narodnih poslanika i istakli da su oni u za svoja tri mandata inkasirali čak 17 miliona dinara, a da nisu doprineli bilo kakvom napretku Leksovca.

Ostavke su podneli Dragoljub Đorđević, Božidar Stojiljković i Vladanka Stamenković, a razlog zašto oni napuštaju Gradsko veće ostaće nepoznat za Leskovčane, jer je kako je objašnjeno, oni svoje ostavke po Zakonu nisu morali da obrazlože.

Njima se na dosadašnjem radu zahvalio gradonačelnik Leskovca, pohvalivši pojedinačno svakog od njiha, ali im je i brzo pronašao zamene, pa će se u Veću naći dvoje bivših narodnih poslanika koji su na tu funkciju birani po tri puta, kao i 26-godišnja Sanja Milošević iz sela Gornja Jajina koja je diplomirala na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,45.

Olivera Pešić je diplomirani ekonomista, bila je tri puta narodni poslanik, a u Gradskom veću biće zadužena za oblast saradnje sa Vladom Srbije u oblasti prostornog planiranja i ivestiranja. Žarko Bogatinović je takođe bio tri puta narodni poslanik, inače je diplomirani inženjer poljoprivrede, a biće zadužen za oblst zaštite i unapređenju životne sredine. Sanja Milošević je rođena 1996. godine, ona je diplomirani defektolog, a završila je i master sa ocenom 10. Dobitnica je Svetosavske nagrade za mlade talente, a ona će se baviti razvojem sistema stabilizacije u lokalnoj samoupravi - obrazložio je Cvetanović.

Međutim, iz jedine opozicione odborničke grupe ”Za Leskovac zajedno” ističu da su bivši narodni poslanici Olivera Pešić i Žarko Bogatinović uzeli ukupno 17 miliona dinara za nastupe u Skupštini Srbije, te da su se oni za reč u prošloj godini samo dva puta javili za reč.

Mogu da budem maliciozan pa da čitam koliko su dobili za putne troškove, kolko na automobile, da li se dostavljaju računi, ali neću to da radim. Svaki vid njihove političke borbe i aktivnosti je samo zarad svoje lične koristi. Neka se Leksovčani sete šta su oni uradili za svoj grad. Zamislite vi sada jednu srednjoškolku sa završenom Trgovačkom školom (prim. aut Olivera Pešić), ona ni u najlepšim snovima nije mogla da sanja da će da raspolaže budžetom između 4,5 i 5 milijardi i da zarađuje milione. To ste joj vi Leskovčani omogućili jer ste glasali za Vučića, a ne za Oliveru Pešić i Žarka Bogatinović koji samo imaju svoju korist - rekao je odbornik Nenad Zdravković.

Dodaje i da mu nije jasno zašto je smenjen većnik Dragoljub Đorđević i kakve političke poruke se šalju ovakvim vršenjem vlasti.

Pre ove tačke dnevnog reda opozicioni odbornici su davali predloge za dopunu dnevnog reda, ali nijedna od njih nije usvojena. Naime, oni su tražili ostavku sekretara Skupštine Zorana Vukašinovića, kako su objaslini, jer je Ustavni sud poništio mnoge odluke koju su donosili gradski većnici, a takođe su zatražili i da u Leskovcu bude uveden besplatan gradski i prigradski prevoz.

Podsetimo, krajem maja prošle godine već su promenjena četiri većnika, kao zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović, a na njeno mesto je postavljena Lidija Dimitrijević, koja je do tada bila odbornica Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu. Takođe, krajem prošle godine, na mesto većnika za sport postavljen je Aleksandar Pejčić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: