Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:48, 4. 2. 2019.

| Društvo

Bivši nastavnik škole "Sveti Sava" štrajkuje glađu ispred Suda

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Živadin Disić štrajk glađu
Ponovo se odlučio za štrajk glađu; foto: JV/M.J.

Pošto živi od socijalne pomoći, Nišlija Živadin Disić zatražio je od Višeg suda da ga oslobodi plaćanja taksi od gotovo 275.000 dinara, nastalih jer je tužio za mobing Osnovnu školu "Sveti Sava" u kojoj je nekada radio. Međutim, odobreno mu je samo plaćanje na 6 mesečnih rata, zbog čega je ovaj Nišlija po četvrti put otpočeo štrajk glađu ispred Suda u Nišu, pošto se na ovakav vid protesta već odlučivao kada mu je pre 4 godine oduzeta dozvola za rad.

Ovog puta, razlog su takse koje su nastale, priča Disić, jer nije dobio tužbu za mobing, upućenu niškoj školi “Sveti Sava”. Kako se vidi na dokumentima koje je pokazao novinarima, pozivajući se na to da nema posao godinama, živi od socijalne pomoći koja iznosi nešto manje od 8.000 dinara mesečno i ima stan koji je pod hipotekom, Disić je zatražio oslobađanje od plaćanja taksi još 2017. godine.

Zlostavljali su me godinama u školi i na kraju su mi smestili otkaz. Ja sam zbog toga tužio, ali dobro, Sud kako radi neka radi, nije bitno. Ovde je sada problem što Sud hoće da mi naplati sudsku taksu, koja je nenormalno visoka, a ja nemam od čega da platim, jer me je ova država dovela u situaciju da 4 godine ne radim već - ispričao je Disić.

Sud je nedavno doneo rešenje da Nišlija mora da plati ove takse, uz izmenu da to može učiniti na 6 mesečnih rata.

Sud smatra da omogućavanje plaćanja takse u više rata neće uticati, tj ugroziti materijalnu egzistenciju tužioca - piše u rešenju koje je Disić pokazao novinarima.

Od 10 sati se ovaj Nišlija nalazi ispred suda, ali navodi da niko tokom dana nije sišao da razgovara za njim. Da nastavi sa štrajkom, kaže, planira sve dok mu ne ispune zahtev.

Ovde sam od 10 sati, tako sam prijavio policijskoj upravi i to moram da poštujem. Malo je hladno, ali još uvek sam dobro, mogu da izdržim nekoliko dana sigurno - kaže Disić.

Podsetimo, Nišlija je u žižu javnosti dospeo pre 4 godine, nakon sukoba sa kolegom u Osnovnoj školi “Sveti Sava”. Tada mu je oduzeta licenca, zbog čega je u dva navrata štrajkova glađu ispred Vlade Srbije, a potom još jednom, jer oni koje smatra krivcima što je otpušten, nisu kažnjeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Turok

    13:51 // 5. 2. 2019.

    Pritiskaju coveka dok ne pocini neki zlocin i ko ce posle da bude kriv. Ma o cemu uopste da se prica zivimo u zemlji za koju smo platili zivotima nasih predaka očeva djedova, pradjedova i danas placamo porez kao poslednji robovi. Mi nismo normalan narod.

  • duca vasiljević

    13:15 // 5. 2. 2019.

    Profesor Disić je učenicima predavao istoriju na način da je vole celog života. On je primer čoveka, stručnjaka, koji propada i psihički i fizički usled nemoći... Moć je u drugim rukama...

  • Stari Nislija

    10:01 // 5. 2. 2019.

    Drage moje Nislije pozivam Vas ovim putem da coveku koga niti znam,niti poznajem ali sobzirom da je moj Nislija pomognemo ko je koliko u moci da uplatom novcanih sredstava doprinesemo da covek izadje iz ove veoma teske i komplikovane situacije, ...zamolio bih ga ovim putem da otvori ziro racun i jedan i drugi,tj.i dinarski i devizni a ja cu sa svoje strane uplatiti 100 e....verujem u moje Nislije.

    • Ljubica

      13:29 // 5. 2. 2019.

      Humana ideja koju treba masovno podrzati jer evidentno je da se za sada ne moze protiv nepravde. Bilo bi dobro da redakcija JV objavi broj tek.racuna.

    • ljilja

      17:16 // 5. 2. 2019.

      Gospodine Stari Nišlija, odlična ideja. Svaka Vam čast!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: