Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 25. 4. 2022.

| Društvo

Blačani dobili kontejnere i kante za odlaganje otpada

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
kante za otpad
Blačani dobili kontejnere i kante za odlaganje otpada; Foto: Lj. M.

Kako bi sačuvali životnu sredinu, predupredili nastanak divljih deponija i svojim građanima omogućili nesmetano i bezbedno uklanjanje otpada, Opština Blace je nabavila 15 kontejnera od 1.100 i 185 plastičnih kanti od 240 litara. Ambalaža je dobijena od nadležnog Ministarstva za zaštitu životne sredine po konkursu koji je raspisan krajem decembra 2021. godine.

Nadležni u blačkoj Opštini kažu da će opremu za sakupljanje otpada rasporediti na terenu i na potrebnim lokacijama JKP Blace, koje će se i brinuti o njoj i prazniti je. kontejneri O kontejnerima će se brinuti i prazniti ih JKP Blace; Foto: Lj. M.

Da je zaštita životne sredine prioritet lokalne vlasti, govori i činjenica da je ovo drugi projekat Opštine Blace koji je u od početka godine podržan od strane Ministarstva životne sredine. Već smo realizovali projekat vezan za očuvanje zemljišta kao prirodnog resursa, vredan 3,6 miliona dinara, a planiramo da nastavimo da ulažemo u zdravo i čisto okruženje ne samo u gradskom, već i na seoskim područjima – rekao je Ivan Burgić, predsednik blačke Opštine.

Burgić podseća da su prošle godine Opština Blace i nadležno ministarstvo uspešno realizovali 2 projekta u ukupnoj vrednosti od 8, 7 miliona dinara, u okviru kojih je sanirano 26 divljih deponija i uređene su 4 lokacije na teritoriji te opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: