Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:59, 10. 3. 2020.

| Društvo

Blačani i dalje bez vode za piće, nadležni ne znaju kada će rešiti problem

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Voda KOSTA
Zbog neipsravne vode u Blacu je na snazi vanredna situacija; Ilustracija; foto: A. K.

Građani Blaca i okolnih sela koja su priključena na gradski vodovod, već 7 dana ne mogu da koriste vodu za piće, a zabrana je usledila nakon sprovedenih laboratorijskih analiza i rezultata koji nisu usklađeni sa propisanim vrednostima za boju i mutnoću.

U međuvremenu u Blacu je uvedena vanredna situacija, a iz JKP Blace, osim što su rekli da rade na otklanjanju kvarova i pokušaju da osposobe gradski vodovod, kako bi građani mogli da koriste ispravnu vodu, nisu mogli da preciziraju kada će to biti rešeno.

Radnici su svakodnevno na terenu, pokušavamo da rešimo problem ali kada će ponovo moći da se voda upotrebljava za piće, to za sada ne možemo znati - komentarišu u JKP Blace.

Naglašavaju da je u međuvremenu obezbeđeno snabdevanje vodom iz cisterni, te da je, pored prokupačkog JKP Hammeuma, koje je poslalo svoju cisternu, i Vojska Srbije sa još dve pomogla u prevazilaženju problema.

Nadležni kažu da 3 cisterne koje su im na raspolaganju zadovoljavaju trenutne potrebe građana, a one se u delovima grada i seoskim područjima kreću po ranije utvrđenom rasporedu.

Ističu i da je korišćenje vode zabranjeno za piće i pripremu hrane, dok je dozvoljeno korišćenje i upotreba za higijensko-sanitarne potrebe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branka Rajovic

    10:57 // 10. 5. 2020.

    Blacani muku muce sa vodom. A mi iz okolnih sela, je i nemamo. Vec 16 godina je proslo od kako smo platili priklucak. Samo nekoliko domacinstava na nizim visinama moglo je izvesno vreme da koristi vodu. Mi na visinama oko 550 metara je nismo ni primirisali. A platili... Mislim da je sramota da se umesto normalnih cevi koje mogu da izdrze potreban pritisak - stave cevi manjeg obima koje pucaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: