Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 10. 5. 2011.

| Društvo

Blace: projekat "Progresivni mladi"

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti

BLACE - Kancelarije za mlade opštine Blace pokrenula je projekat "Progresivni mladi" u okviru kojeg će se sprovesti veliki broj aktivnosti u opštini u kojima učestvuju mladi.

Planirano je da dvadesetoro mladih iz Blaca prođe edukacije i shodno tome, stekne odgovarajuće znanje i diplomu koju će primeniti u daljem radu.

Prema rečima menadžera projekta Miloša Čolića, projekat ima za cilj da doprinese pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici, poboljša kapacitete omladine u Blacu za pisanje projekata i doprinese organizovanju pet volonterskih akcija za koje se očekuje da budu glavni rezultat projekta nakon edukacije koje će realizovati treneri sa dugogodišnjim iskustvom i inostranim licencama za pisanje projekata.

- Najboljih 5 projekata biće finansirano iz budžeta programa sa po 60 hiljada dinara, u saradnji sa lokalnom samoupravom. Javni konkurs za prijavu kandidata biće uskoro objavljen na internet stranici Kancelarije za mlade, ali i drugim lokalnim informativnim servisima. Treninzi su planirani da se realizuju u tri dela, i to počev od jula pa sve do septembra ove godine - pojašnjava Miloš Čolić.

On dodaje da je ovaj projekat "prošao" u okviru javnog poziva za finansiranje posredstvom Fonda za učešće građana i rezultat je partnerstva između organizacija civilnog društva i lokalne samouprave.

- Zahvaljujem se donatoru projekta Evropskoj uniji i Vladi Švajcarske, a naravno i partnerima Proaktivu iz Niša, Južnim vestima, Timu privrednika iz Blaca, lokalnoj televiziji i Opštini Blace koja sufinansira projekat sa 150 hiljada dinara. Mladi očekuju da će njihove aktivnosti kroz projekat naići na bezrezervnu podršku lokalne samouprave jer se njime bogati život u sredini - dodaje Čolić.

Pored ovog projekta, Kancelarija za mlade sprovodi i druge projekte koji se tiču razvoja kapaciteta omladine za integraciju Srbije u EU, a pre svih i
kulturološke decentralizacije kroz projekat koji sprovodi uz podršku
ministarstva ekonomije “Sajam omladinskog turizma u Topličkom okrugu”.

Zajedno sa Kancelarijom za mlade, projekat sprovodi Sportsko-turistički centar “Nirvana” u Blacu.

- Zaista nam je velika čast da rukovodimo projektom koji je od interesa za omladinu u našoj zajednici, a prolazom na konkursu pokazali smo da smo dostojni projekata koje finansira Evropska unija i Vlada Švajcarske. Trudićemo se da kroz ovih devet meseci trajanja uključimo što više mladih koji će biti glavni motor ekonomskog razvoja naše opštine u nekoj bliskoj budućnosti - ističe Darko Kuzmanović, direktor Sportsko-turističkog centra “Nirvana”.


Poseta "Proaktivu"


U okviru projekta „Progresivni mladi“ projektni tim iz Blaca obavio je radnu posetu partnerskoj organizaciji "Proaktiv" iz Niša. Delegacija od tri člana, koju je predvodio direktor STTC „Nirvana“ iz Blaca Darko Kuzmanović dogovorili su dalje planove na projektu, koji se tiču saradnje nosioca projekta iz Blaca i Proaktiva iz Niša.

- Ovo je zaista dobra prilika za upoznavanje ambijenta jedne aktivne organizacije kakva je "Proaktiv". Upravo ovakva iskustva, koja ćemo steći uz njih, itekako mogu da daju pozitivne rezultate u narednom periodu, odnosno u vreme kada su nam potrebna iskustva iz prakse sa projektima EU – kazao je Miloš Čolić, koordinatora projekta „Progresivni mladi“. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milan

    23:30 // 13. 5. 2011.

    Ljudi predsednik opstine je stalno pijan

  • dejan peric

    19:17 // 10. 5. 2011.

    Kako mladi rade a predsednik opstine im naplacuje koncerte.Bilo bi dobro da ga isprate sto pre.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: