Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 23. 11. 2022.

| Društvo

Blace uvodi Jedinstveno upravno mesto, za nabavku opreme preko 2,7 miliona dinara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Blace
Lokalna samouprava u Blacu kupuje opremu za JUM; Foto: Lj. M.

Za nabavku softvera, računara i dodatne opreme za uvođenje usluge Jedinstveno upravno mesto u lokalnoj samoupravi u Blacu, iz gradske kase je izdvojeno 2,7 miliona dinara. U dve odvojene nabavke za softver je opredeljeno 999.000 dinara, dok će nabavka ostale opreme koštati 1.770.000 dinara.

U lokalnoj samoupravi navode da će nabavka softvera omogućiti prijem zahteva građana sa dodelom broja predmeta sa svim podacima i time im olakšati pristup informacijama o statusu istog.

Pored podataka o zahtevu stranke, softver će omogućiti elektronsku komunikaciju sa građanima, na osnovu čega će oni moći da prate status zahteva, kao i dobiti obaveštenje SMS porukom o toku predmeta, a mogu i da preuzmu dokument u digitalnom formatu. Naši sugrađani će u realnom vremenu pogledati informaciju o svom predmetu, biće im omogućeno i onlajn preuzimanje i predaje aplikacije obrasca, tako da će sve moći da završe iz svoje kuće i bez odlaska na šalter - kažu u lokalnoj samoupravi.

Pored softvera, nabavka je raspisana i za prateću opremu, a u lokalnoj samoupravi naglašavaju da je konkurs za najpovoljnijeg ponuđača otvoren do 29. novembra i da je kriterijum za dodelu posla najmanja ponuđena cena, kao i da bi čitav sistem mogao da profunkcioniše u narednih mesec dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Opravno mesto

    13:26 // 23. 11. 2022.

    Ce opravljaju ljude. A sta,nemaju kompjutere da prebace iz drugog ofisa nego nabavljaju nove za 25 000 eura. A opstina propada

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: