Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 3. 10. 2020.

| Društvo

Blagi porast broja hospitalizovanih u Nišu, opet više od 100 novozaraženih u Srbiji

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
klinicki centar
Veći broj pacijenata na lečenju u Nišu; foto: JV/V. Milić

Zatvorena je kovid bolnica u Surdulici, manje pacijenata je na lečenju od korone u Vranju, ali ih je 6 više u Kliničkom centru Niš, prema novim podacima. U Srbiji je manje testiranih, 4.751 u poslednja 24 sata, prema podacima Ministarstva zdravlja, ali je opet više od 100 novozaraženih i još dvoje je preminulo.

Ukupno 30 pacijenata na lečenju je u Kliničkom centru u Nišu, navode u ovoj ustanovi, a 14 njih ima pozitivan test na virus korona. Među hospitalizovanima na jugu, kako kažu, nema dece.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 3 je priključeno na aparat za veštačku ventilaciju i nalazi se u jako teškom opštem stanju - dodaju.

Surdulička kovid bolnica je zatvorena, kako je i bilo najavljeno, a u Vranju je manje hospitalizovanih, zvanično njih 20 i od toga troje pozitivno na koronu, dok je u Leskovcu jedan pacijent na lečenju negativan na virus.

Broj novozaraženih u Srbiji ponovo raste, od 4.751 testirani i njih 107 je pozitivno, a ima i preminulih.

U poslednja 24 časa preminule su 2 osobe usled posledica izazvanih virusom COVID 19 - navode na sajtu Ministarstva zdravlja.

Ukupno je hospitalizovano 276 pacijenata, njih 20 je na respiratorima, a od početka epidemije zvanično su preminula 753 građana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • prošla slava

    08:43 // 4. 10. 2020.

    slavilo se, ko kod kuće, ko u kafani, ali u zatvorenom prostoru gde je jedan inficiran dovoljan da zarazi ostatak ekipe koja ne želi da odustane od života. Gradonačelnica je bitno zabranila manifestacije u Tvrđavi, na otvorenom, jer njena logika nalaže takve poteze.
    Nekorektno je prema svima koji zaobilaze kafane i ne odlaze na slave da se ponovo medicinska pomoć ukazuje samo zaraženim koronom.

  • superhik

    17:01 // 3. 10. 2020.

    Kako rece Pticicic malko se pojacava u Velegovnagradu, pa mora i ovu zabiti kraj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: