Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 10. 9. 2020.

| Društvo

Blagi porast broja zaraženih u Leskovcu i Vranju

Autor:Lj. F. Izvor:Južne vesti
korona
Još 3 osobe u Hablaničkom i jedna u Pčinjskom pozitivne na kovid; foto: Vanja Keser

U leskovački Zavod za javno zdravlje stigao je 71 rezultat i od tog broja 3 su pozitivna na virus korona, saopštavaju iz ove zdravstvene institucije. Jedna osoba više pozitivna na koronu na lečenju je u kovid bolnicama u Vranju, objavljeno je na gradskom sajtu.

Nakon jučerašnjeg dana bez novozaraženih, danas su još dve osobe iz Leskovca i jedna iz Vlasotinca zaražene kovidom, poslednji su zvanični podaci Zavoda za javno zdavlje u Leskovcu.

Kako dodaju u Zavodu, trenutno se čeka na još 46 rezultata.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu je od ovog virusa obolelo 1.598 osoba, u Leskovcu 1269, Vlasotincu 167, Bojniku 33, Lebanu 79, Medveđi 44 i 6 osoba u Crnoj Travi.

Prema poslednjim podacima iz Vranja, u 3 kovid bolnice ukupan broj pacijenata je 26, a zaraženih kovidom je 16, jedan više nego juče kada je bilo i 4 novozaraženih.

Među hospitalizovanima nema dece. Trenutan broj slobodnih mesta je 154. Na kućno lečenje otpušteno je 6 pacijenata - saopštavaju na gradskom sajtu.

Tokom jučerašnjeg dana u vranjskoj kovid ambulanti ATD obavljen je 81 pregled. Od tog broja 42 su prva, a 39 kontrolnih pregleda. Uzorkovana je krv kod 45 pacijenata i sačinjeno 34 RTG pluća. Takođe, urađena su 44 brza testa i 17 PCR testova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusica Panajotovic

    13:16 // 10. 9. 2020.

    Iskreno se nadam da je ovo samo blagi porast novozarazenih i da to nece ponovo prerasti u zarazu velikog broja ljudi. Bolnice na jugu Srbije su zaista sve uradile kako bi se zaraza sirila. Procitala sam negde da postoje ruski fotokataliticki preciscivaci vazduha koji su se pokazali kao odlicni u borbi protiv ove posasti i da ciste vayduh i dezinfikuju ga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: