Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 10. 3. 2020.

| Društvo

Blato “do kolena” oko nekoliko zgrada na Bulevaru, iz Opštine kažu da to nije javna površina

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
bulevar-blato-foto-citalac
Kaže da dvorište više liči na oranicu nego na okolinu stambenih zgrada; foto: čitalac

Da kada padne kiša bude blata do kolena, da više liči na oranicu, a ne urbani deo grada - ovako stanari opisuju sliku okoline zgrada na potezu od broja 91 do broja 103 na Bulevaru Nemanjića u Nišu i kažu da su mnogo puta tražili pomoć od nadležnih. Iz Opštine Medijana kažu da prostor nije javna površina, već ima mešovito vlasništvo, pa da tek ako postane zemljište za redovnu upotrebu građani mogu da zatraže od nadležnih da ga urede.

Kako je moguće da se u današnje vreme dešava da od blata ne može da se prođe dvorištem, pa čak ni da se dođe do auta ili autobuske stanice, zapitali su se stanari koji žive u zgradama na kraju Bulevara Nemanjića, tik pored vrtića “Leptirić”. bulevar-blato3-foto-citalac Stanari kažu da su se obraćali nadležnima; foto: čitalac

Neverovatno da u 21. veku postoji ovako nešto u širem centru grada. Godinama unazad dobijamo prazna obećanja od brižnih gradskih vlasti da će prostor biti uređen, ali od izbora do izbora, sve se na kraju svede na prazna obećanja - kaže jedan od stanara zgrada.

Stanari kažu da se se više puta obraćali nadležnima, a reakcije su izostajale.

Godinama se oglušuju svi nadležni na ovaj problem. Vidite na šta liči dvorište, nemoguće je doći do auta ili autobuske stanice, zamislite kako nam izgleda obuća kad dođemo na posao - kaže jedna od građanka.

Iz Opštine Medijana, na čijem području su ove zgrade, odgovaraju da prostor na koji građani šalju pritužbe zbog blata nije javna površina.

Uvidom u katastar nepokretnosti Republike Srbije utvrđeno je da parcela na potezu zgrada od broja 91 do broja 103 na Bulevaru Nemanjića nije u javnoj svojini, već je u zajedničkoj svojini Grada Niša, 10 fizičkih lica, Republike Srbije i Stambene zadruge ‘’Niš’’ - kažu iz Odseka za komunalne poslove GO Medijana.

bulevar-blato2-foto-citalac Kad je kiša, veći su problemi; foto: čitalacKako bi Grad ili Opština preuzeli nadležnost nad uređenjem prostora ispred zgrada od broja 91 do broja 103, kako kažu iz Opštini Medijana, upravnici tih zgrada treba da podnesu zahtev kako bi katastarska parcela na kojoj su zgrade prešla u zemljište za redovnu upotrebu.

To znači da upravnici svih zgrada po Zakonu o izgradnji i planiranju mogu da podnesu zahtev da navedena katastarska parcela pređe u zemljište za redovnu upotrebu i tada bi mogli da se obrate za uređenje navedne površine Gradu ili Opštini - pojašnjavaju iz Odseka za komunalne poslove.

Dok se ne nađe rešenje za blato ispred zgrada na Bulevaru, neki od stanara u šali kažu da su postigli dogovor da se prostor pretvori u pirinčano polje i da se ove godine nadaju velikom prinosu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    23:24 // 13. 3. 2020.

    Samo tako preletacevicu... ..Narod u blato a ti u fotelju i voznja u skodi...

  • Ouzo

    19:24 // 10. 3. 2020.

    Ne uznemiravajte Precednika Kocica,paprikara i preletaca,on je u kampanji !

  • Бачкалиште

    15:14 // 10. 3. 2020.

    Да се ја питам ја би ти запатио праци

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: