Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 25. 4. 2022.

| Društvo

Blato, rupe i divlji parking decenijama problemi stanovnika Keja 29. decembra u Nišu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Kej 29. decembra
Traže rešenje od nadležnih; foto: čitalac

Iako je u samom centru grada, Kej 29. decembra u Nišu decenijama je neprohodan posle svake kiše, a divlji parking žiteljima pravi dodatne probleme. Više puta su pisali nadležnima, ali kažu da oni nisu bili zainteresovani da reše njihov problem, čak ni pred izbore.

Nišlija koji tu živi opisuje svoju ulicu kao ruglo u centru grada. Kaže da su rupe svakog dana sve veće i da više ne mogu da ih zaobiđu kolima, dok je pešaka posle kiše nemoguće proći.

Za centar grada ovo je sramota. Pred izbore su asfaltirali silne neke ulice u gradu i posipali asfalt gde su stigli. Nas su i tada čak zaobišli - žali se čitalac.

Kej 29. decembra Kažu da je ulica ruglo u centru Niša; foto: čitalacPošto je ulica neuređena i nisu obeležena parking mesta, vozači tu besplatno ostavljaju automobile, pa osim što gaze blato, stanovnici često ne mogu da izađu iz dvorišta zbog parkiranih vozila.

Automobili dodatno pogoršavaju stanje. Pauk nikada nije došao i odneo neko vozilo. Čak se parkiraju tako da uopšte ne možemo da otvorimo kapiju i izađemo. Kad smo zvali pauka, oni dođu i kažu da je neuređena zona i da ne mogu da reaguju - objašnjava građanin.

Pitaju da li je u nečijem interesu da Kej 29. decembra ostane neasfaltiran i da tu ostane besplatan parking.

Zaključio sam da ljudi iz preduzeća i inspekcija koje su tu u centru zapravo ovde parkiraju automobile i da im ne ide u prilog da se to uredi i da se iscrtaju parking mesta jer imaju jedan lep, besplatan parking u samom centru. Prođu samo kroz park pešaka i na svojim su radnim mestima, a upravo te službe koje treba da se bave uređenjem su tu - navodi Nišlija.

Kažu da su postali i atrakcija jer često imaju najezde žaba, pa prolaznici sa šetališta silaze da to fotografišu.

Na pitanja o tome zašto je Kej 29. decembra i dalje neuređen i kada bi mogao biti asfaltiran iz niške Direkcije za izgradnju grada ne odgovaraju do objavljivanja teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bidza

    18:57 // 27. 4. 2022.

    Svi komentatori i stanari koji se zale,nek dodju u Zaplanje ,ako im ne valja Nis

    • Đorđe

      18:38 // 5. 6. 2022.

      Odavno ovako glup komentar nisam pročitao ! Poređenje Kej 29. decembra i Zaplanja je isto kao i poređenje BABE i ŽABE. Ostani ti slobodno u svojem Zaplanju - nisi za grad.

  • Stefi

    14:09 // 27. 4. 2022.

    Jedan sns odbornik i stari clan stranke pazario stan u ovoj zgradi i jedan sns direktor takodje. Vi se raspitajte ko je to.

  • Aleksandar

    16:35 // 26. 4. 2022.

    Ista je situacija sa prostorom pored Nišstana, iza zgrada u ulici Branka Krsmanovića. Ogromne rupe pune vode, a jedino je tu parkiranje moguće, pošto sa prednje strane ima veoma malo prostora u odnosu na veličinu zgrada.
    Daju se dozvole za sve gušću gradnju, a sve manje parking mesta! Koga briga za to, kad taj ima svoju garažu
    A i ovaj prostor, jel mora da se naplaćuje, ako se asfaltira?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: