Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 5. 8. 2013.

| Društvo

Blogomanija u Nišu?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
banozio-i-zeka.jpg
Ivan Zeljković (levo) i Branko Stefanović (desno) na Tvitomaniji u Hrvatskoj

Do kraja godine ili već početkom 2014. Niš bi mogao da bude domaćin konferencije koja će okupiti najuticajnije blogere i tviteraše iz zemalja bivše Jugoslavije.

Branko Stefanović, pravnik i bloger iz Niša, u maju ove godine boravio je u Hrvatskoj na sličnom skupu koji je održan u Novom Vinodolskom. Kaže da je odatle i potekla ideja da se nešto slično organizuje i u Nišu.

- Već nekoliko meseci imamo ozbiljne pregovore sa organizatorima Blogomanije koja je održana na Staroj Planini i Tvitomanije koja je održana u Hrvatskoj. Imamo punu podršku niške Turističke organizacije i gradonačelnika Niša, a intersovanje su pokazali i ljudi iz bankarskog sektora, kao i par preduzetnika - kaže Stefanović.

Pored toga što bi konferencija trebalo da okupi najveće blogere i tviteraše među kojima su Zoran Torbica, Dragan Varagić i Amitz Dulniker, kao i ličnosti iz sveta šou biznisa ona bi, prema rečima Stefanovića, imala ogroman turistički značaj.

tvitomanija Tvitomanija

- Hotel u kojem je održana Tvitomanija u Hrvatskoj rasprodat je do kraja godine. To pokazuje snagu društvenih mreža, jer se iz tog hotela tvitovalo, šerovalo, lajkovalo tokom konferencije. Niš ima tursitički potencijal koji može da se eksploatiše on line. Istorija i dobra hrana. Društvene mreže mogle bi da prezentuju Niš i kao investicionu destinaciju - objašnjava Stefanović.

On kaže da su društvene mreže ušle u sve sfere života. Tačno je da ih najviše koriste mladi, ali objašnjava da su sve češće u političkom marketingu, novinarstvu, a najčešće se koriste za promociju.

Kao dobar primer Stefanović navodi Ministarstvo pravde koje je putem društvenih mreža uspelo da promoviše svoj spot o prvoj godini rada koji pogledalo 1,2 miliona ljudi. Sa druge strane je Vlada Srbije koja još nema svoje profile na društvenim mrežama.

Tvitomanija u brojkama

tvitomanija Jedno od predavanja

Stefanović kaže da je tokom održavanja konferencije u Novom Vinodolskom bilo 10.307 objava na društvenim mrežama, 307 panela, 434 predavanja, 4.217.518 pregleda na mrežama, 21.507.500 pratilaca tih objava i oko 1.600 fotografija na internetu.

To prema rečima Stefanovića objašnjava i kasnije interesovanje za hotel u kojem je održana promocija, ali pokazuje i snagu koju društvene mreže imaju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • nova ideja

    12:10 // 6. 8. 2013.

    Najlakše je pljuvati i psovati. Svako ko misli da je ovo loša ideja neka predloži svoju.

  • hedonist

    09:07 // 6. 8. 2013.

    blog u srbiji-zanimacija za dokone!

  • Zoran Jovanović

    17:09 // 5. 8. 2013.

    Stvarno ne znam sto hejtujete fenomenalnu ideju da Nis postane centar Balkana drustvenih mreza. Hoteli bukirani, suveniri na prodaju ulazak novca u grad.Ne umete ni ekonomski da razmisljate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: