Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 29. 12. 2014.

| Društvo

Blokiran put Pirot-Leskovac, otežan saobraćaj na celom jugu

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
ciscenje-snega-kosta-juzne-vesti.jpg
Iako su ekipe neprekidno na terenu, sneg neprestano pada i pravi nove probleme

Autobus “Niš-ekspresa” na liniji Pirot - Leskovac skliznuo je zbog leda sa puta kod sela Modra Stena u Babušnici, a srećom, povređenih nema. Na istoj deonici oko 15 sati kod mesta Kruška put je preprečio šleper, pa policija vozila vraća nazad.

Jedan od prevoznika koji saobraća na toj relaciji, nakon što je najpre sa puta pomeren autobus “Niš-ekspresa” potvrđuje za Južne vesti da nema povređenih.

Putnici su dobro i preuzimali smo ih i prevozili do sela Bonjince u babušničkoj opštini - kaže Perica Ignjatović iz “Dampeks” prevoza.

Ipak, saobraćaj na ovoj deonici regionalnog puta Pirot - Babušnica - Leskovac kod mesta Kruška oko 15 sati ponovo je blokiran.

Na mestu Kruška između Pirota i Babušnice oko 15 sati preprečio se šleper na kolovozu i tamo je upućena patrola da reguliše saobraćaj. Povređenih nema. Očekuje se da šleper bude uklonjen što pre, kako bi regionalni put bio prohodan za saobraćaj – rekla je za Južne vesti portparolka pirotske policije Olivera Kostić.

Ipak, prema procenama prevoznika iz Pirota, oni neće saobraćati ni danas, ni u utorak.

Putevi se čiste, a zbog snega koji neprestano pada i stvara nove probleme, Štab za vanredne situacije u Pirotu neprestano zaseda i prati situaciju na terenu.

Slično je i u ostalim mestima na jugu Srbije gde su putari neprekidno na terenu, ali sneg koji ne prestaje da pada od nedelje popodne stvara nove probleme koji su najizraženiji na putevima ka selima u brdsko-planinskom području.

Četrdesetak  takvih sela u Jablaničkom okrugu su neprohodna, a najugroženija su sela oko Predejana, Oruglice, Miroševca i Babičke Gore – javlja dopisnik Južnih vesti iz Leskovca.

I tamo su ekipe neprekidno na terenu i pokušavaju da očiste puteve. 2 Leskovac

Bitno da je snabdevanje strujom redovno u svim ovim mestima i nemamo dojava da ima ugroženih pojedinačnih domaćinstava ili ljudi u ovim područjima. Činimo sve da se situacija što pre normalizuje – kaže načelnik Sektora za vanredne situacije u Leskovcu Milorad Marjanović.

3 PirotU gradu su očišćene samo centralne ulice, ali su mnoge bile pokrivene ledom jer nisu bačeni rizla i so. Sporedne ulice su pod snegom i na njima je saobraćaj otežan, a u leskovačkoj Direkciji kažu da se putevi čiste po utvrđenim prioritetima.

U Prokuplju autobusi kasne u proseku 40 minuta, a linije koje prolaze kroz planinska sela su u prekidu. Tako je prema Žitnom Potoku, Velikoj Plani i Džigolju. Kao i u ostalim gradovima, prvenstveno se čiste putevi prvog reda.

4 SvrljigI u Svrljigu sneg ne prestaje da pada od nedelje popodne, a ugaženog snega i leda ima na svim gradskim i prigradskim pravcima. Saobraćaj je otežan ka svim planinskim selima, a ugaženog snega ima i na putu Niš-Svrljig-Knjaževac .

U Vlasotincu smetova ima takođe u planinskim selima, ali se najpre čiste putevi prvog prioriteta.

Zimska služba je najpre oslobodila zavejane prilaze školama, zdravstvenim ustanovama, groblju i crkvi – kažu u vlasotinačkoj Direkciji.

Problema ima gotovo na celom jugu Srbije, a podsetimo, u toku dana kod Vrtišta su ostali zaglavljeni kamion i oko 5 automobila, dok je jedan autobus, iz kog su putnici izašli, bio zarobljen kod Novog Sela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ko pita taj NE SKITA

    16:37 // 4. 1. 2015.

    Jedno pitanje da li se jos u nekom gradu osim u Prokuplju trotorai ciste na tajj nacin da se preko 20cm snega baci SO Pa da covek ide kroz tu tmusu Ili se ljucki trotoari ciste lopatom A posle SO baci

    • Lazar

      20:06 // 5. 1. 2015.

      U Babusnici se i ne cisti,eto sleteo i autobus.

  • STOSKE

    17:19 // 30. 12. 2014.

    STA CES ;-) iznenadio ih sneg u decembru Cemer i jad u gradu Prokuplju Jao Vucinju kako je lepo slusati te A i dalje sve lopov do lopova Pa kad izadnu i kazu PUTNA SEKCIJA CE SPREMNO DOCEKATI ZIMU ;-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: