Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 17. 3. 2015.

| Društvo

Blokiran račun niške “Gorice”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gorica1.jpg
"Gorica" u blokadi; Foto: Arhiva JV

Zbog poreskog duga od oko 13,5 miliona dinara račun Javnog komunalnog preduzeća “Gorica” blokiran je od kraja februara. Direktor Igror Jovanić kaže da se sa predstavnicima Grada pregovara “o načinu da preduzeće povrati likvidnost”.

Kako pojašnjava Jovanić, glavni razlog za ovakvu situaciju u ovom preduzeću jeste blokada zbog poreskog duga, tačnije neuplaćivanih poreza i doprinosa radnicima u prethodnom mesecu, jer zbog loše finansijske situacije nije bilo ni zarade

Blokirala nas je država zbog obaveza koje nismo izmirili prema njima. Ako se ne isplati zarada za prethodni mesec, oni odmah blokiraju. Kao što je opštepoznato, mi kasnimo sa platama jedan mesec i to je ta blokada koja opterećuje JKP “Gorica” - kaže Jovanić.

račun Četvrta blokada u 2015. godini; Izvor: NBSIpak, direktor kaže da je trenutno stanje zapravo “rezultat rada iz prethodnog perioda”.

Ovo su posledice ranijih poslovnih odluka. Mi smo u stalnoj komunikaciji sa Gradom i ja sutra imam razgovore sa većnikom ili sa gradonačelnikom. Pokušaćemo da nađemo rešenja da likvidnost vratimo na normalan nivo - priča Jovanić.

On kaže da je rešenje da se akutno reši problem zarade koja nije isplaćena, ali biće ponuđeno i trajno rešenje kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

Podsetimo, problemi sa platama u “Gorici” traju već duže vreme, a radnici su tokom 2014. rad obustavljali 2 puta - prvo u julu, pa zatim i u oktobru.

"Gorica" nije jedino javno preduzeće u NIšu koje je u blokadi. Zbog duga prema "Jugorosgasu" blokiran je i račun niške Toplane, a na 5 miliona dinara blokiran je i račun Direkcije za izgradnju grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vaspitac

    12:33 // 28. 3. 2015.

    Niko ne pominje stalne blokade Pcelice gde je direktor isti 6god.Pre je unistavao kao URS/ovac a sada kao SNS.ovac pa niko da ga skloni dok jos nesto moze da se spasi.Perisic takve stiti,nema boljitka

  • Ciceron Zaplanjsky

    08:12 // 18. 3. 2015.

    Molim radnike"Gorice" da se strpe dok Pešterac završi melioraciju N.Sela,odredi cenu vode u "Naisusu",smanji broj radnika po JP,odredi cenu taxe za isključenje u Toplani,on je presposoban rešiće i vas

    • Temudzin

      20:28 // 18. 3. 2015.

      JKP Gorica nema veze sa Ljubom.Vec sa Miletom.

  • Jovan Djordjevic

    01:30 // 18. 3. 2015.

    malo laze ytaj direktor,decembrar 2014 je bila zadnja isplata radnicima.

    • Pera Micić

      08:36 // 18. 3. 2015.

      Ispravka!! Samo prvi deo decembarske plate. Znači fali pola decembarske, cela januarska i pola februarske.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: