Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 16. 5. 2018.

| Društvo

Bogat program za ovogodišnje “Dane Vlasotinca”

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
vlasotince
Kolač će biti isečen 22. maja od 11 sati, foto: Kulturni centar Vlasotince

Tradicionalna manifestacija kojom Vlasotinčani obeležavaju gradsku slavu - letnjeg Svetog Nikolu, počinje otvaranjem Međunarodnog muzičkog festivala “Vlasinsko proleće” 19. maja u 11 sati u Sobi stare srpske grafike u muzeju, a do 24. maja, do kada traje “slavlje”, građani mogu uživati u koncertima, izložbama i predavanjima.

Prvog dana manifestacije, u jutarnjim časovima, građani mogu uživati u zvucima gitare i violine, dok će od 18 sati u galeriji Kulturnog centra, kažu organizatori, biti otvorena tradicionalna Noć muzeja, u okviru koje će biti dodeljene nagrade pobednicima konkursa za najbolju pesmu, priču i video-klip na prizrensko-timočkom dijalektu.

Iste večeri, od 21 sat biće održano predavanje profesora Srđana Markovića “Decembarska grupa i njen doprinos srpskom slikarstvu šeste decenije”. Nakon predavanja, Vlasotinčani mogu pogledati film “Kristijan” Nebojše Ilića - kažu organizatori.

Dodaju i da u Noći muzeja, posetioci mogu do 1 sat iza ponoći posetiti vlasotinački Muzej. program Detaljan program manifestacije koja se održava od 19. do 24. maja, foto: Agencija Publika

Obeležavanje slave, kažu organizatori, nastavlja se koncertom etno muzike 21. maja od 19 sati u porti vlasotinačke crkve, na kome će nastupiti solistkinja Danica Krstić. Dan kasnije, na sam dan slave, od 11 sati, biće isečen slavski kolač, a posetioci će u večernjim satima moći da vide i izložbu posvećenu vlasotinačkom slikaru i etnologu Hristiforu Crniloviću.

U utorak, 21. maja od 19 sati u Galeriji na keju biće izloženi lični predmeti Hristifora Crnilovića, koji se inače čuvaju u Makakovoj kući u Beogradu, a ova izložba biće otvorena do 1. juna - kažu organizatori.

Manifestaciju će, 24. maja zatvoriti spisateljica Jelena Milenković, koja će predstaviti svoju knjigu "Cepanje duše".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: