Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 17. 12. 2022.

| Društvo

Bogat program za praznične dane

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Nova godina
Bogat novogodišnji kulturno-umetnički program; foto: Fabrika umetnosti

Predstave za decu i odrasle, radionice, putujuća biblioteka, hor, ali i koncerti niških “snaga”, predvođene popularnim bendovima Proces i Danilov doživljaj Beča, očekuju građane na “Novogodišnjim danima” u Nišu od 24. decembra do 1. januara na Trgu Stevana Sremca u periodu od 13 do 20 sati.

“Niš u srcu” ovogodišnja je tematika manifestacije “Novogodišnji dani u Nišu”, a kako su najavili iz Turističke organizacije, Nišlije očekuje bogat kulturno-umetnički program na kome će učestvovati predstavnici niških kulturnih ustanova, “Zoo Planet-a” i gradskih opština.

Manifestacija će obuhvatiti zabavni i bogat muzički, plesni program, kao i umetničko-scenske nastupe i predstave za decu i mlade. Brojne praznične aktivnosti i raznovsrni koncerti niških muzičkih grupa svih žanrova, kao i nastupi horova, predstava i radionica za decu, privlače u dekorisani centar grada sve posetioce, pružajući im jedinstven doživljaj, gde dodatnu atmosferu zagreva dobro poznata niška publika - naveli su organizatori.

Programom Dečijeg kulturnog centra 24. Decembra, manifestacije će biti otvorena, a potom će se na bini smenjivati predstavnici ostalih kulturnih ustanova, plesači i muzičari. Narodna biblioteka “Stevan Sremac” organizavaće putujuću biblioteku, dok će u Zoo Planet-u za najmlađe biti organizovano druženje sa Deda Mrazom, vilenjacima i Sneškom, kao i radionice za izradu novogodišnjih čestitki, jahanje konja, druženje sa životinjama. U niškoj Tvrđavi biće organizovan novogodišnji dečiji vozić.

Kako su organizatori najavili, gradske opštine će takođe učestvovati u manifestaciji, te će novogodišnji programi biće održani u okviru njihovih ustanova i objekata, a takođe su dodali da će “Novogodišnji dani u Nišu” biti spoj tradicionalnog i modernog Niša, u kome će građani moći da dožive čaroliju novogodišnjih praznika.

Manifestaciju organizuje Turistčka organizacija Niša u saradnji sa Udruženjem “Fabrika umetnika”, uz podršku Grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    20:45 // 24. 12. 2022.

    Mislio se i tome i izdvojila znacajna sredstva!

  • Realno

    09:16 // 20. 12. 2022.

    Gde god sam zamako ima neki program, samo naš grad čini mi se da malo zatajio, generalno program privlači turiste, veseli sugrađane... U ova siva vremena...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: